Asociatia Environ si-a desemnat castigatorii in cadrul Galei de Premiere a Campaniei ”Baterel si Lumea Non-E”

Asociatia Environ si-a desemnat castigatorii in cadrul Galei de Premiere a Campaniei ”Baterel si Lumea Non-E”

Gala de Premiere a campaniei “Baterel si Lumea Non-E” a Asociatiei Environ pentru valorificarea si eliminarea nepoluanta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) s-a desfasurat astazi, 14 iunie, in sala de teatru a International School of Bucharest, marcand astfel finalul campaniei nationale de constientizare si colectare selectiva derulata de Asociatia Environ pe parcursul anului scolar 2011-2012.

Campania a fost implementata la nivelul scolilor si liceelor din Romania si are la baza un proiect pilot de informare si colectare selectia lansat de Asociatia Environ in anul 2011. La fel ca si in prima editie, Campania “Baterel si Lumea Non-E” s-a derulat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, precum si a Garzii Nationale de Mediu, in parteneriat cu Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Compania Romprest S.A, Globex, Remat Holding si Bucuresti FM.

Prin extinderea acestei campanii la nivel national, Asociatia Environ a urmarit angrenarea elevilor si profesorilor intr-o competitie pozitiva privind colectarea selectiva, bazata pe concursuri de eseuri intre elevi si competitii de proiecte intre scoli. Obiectivele acestei campanii au fost atat constientizarea segmentului tanar privind necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electronice si baterii, cat si colectarea efectiva a acestor fluxuri de deseuri.

Premiile au fost inmanate de catre dna Elena Dumitru – Secretar General Adjunct in Ministerul Mediului si Padurilor, dl. Stelian Fedorca – Secretar de Stat in Ministerul Educatiei, reprezentanti ai Garzii de Mediu, ai Companiei Romprest si Bucuresti FM. De asemenea, au fost oferite si o serie de Premii Speciale participantilor care au surprins juriul cu diverse initiative, premii ce au fost inmanate de catre chef Catalin Scarlatescu.

“La sfarsitul unei campanii incununate de succes, putem spune ca am reusit sa punem o prima piatra de hotar pe drumul sinuos care conduce spre o noua societate a reciclarii. Ne propunem ca si pe mai departe prin aceasta campanie sa realizam constientizarea si educarea ecologica a populatiei prin intermediul copiilor din clasele I-XII, care sunt poate cele mai influente persoane in determinarea unui comportament eco-responsabil in randul parintilor, bunicilor sau rudelor apropiate”, a declarat Andrei Orban, Presedintele Asociatiei Environ.

Asociatia Environ este o organizatie colectiva non-profit de management DEEE, avand ca scop preluarea responsabilitatii producatorilor si importurilor referitoare la colectarea, tratarea, valorificarea si eliminarea nepoluanta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asa cum sunt prevazute in HG nr. 1027/2010.

In acest scop, Asociatia Environ a dezvoltat un sistem eficient de preluare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice in concordanta cu legislatia in vigoare si cu respectarea obiectivelor Strategiei Nationale pentru Gestionarea Deseurilor si a Planului National de Gestionare a Deseurilor, in conditiile unei optimizari permanente a costurilor de operare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,195FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente