Asociatia Salvati Dunarea si Delta a organizat 2 tabere pentru copii la Remetea si Sulina

Doua grupuri de cate 15 copii din localitatile Chilia si Merisani au participat, intre 27 august si 8 septembrie, la tabere de vara in zona montana Remetea, judetul Bihor, respectiv in Sulina, Delta Dunarii, in cadrul unui program derulat de Asociatia Salvati Delta si Delta.Padurea Letea

Proiectul “SDD la munte si la mare”, desfasurat pentru al doilea an consecutiv, a implicat, de aceasta data, copii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani din judetele Tulcea si Arges.

Astfel, in perioada 27 august – 2 septembrie, 15 copii apartinand minoritatii etnice a rudarilor din localitatea Merisani, judetul Arges, au petrecut sapte zile in Delta Dunarii, pe parcursul carora au vizitat obiectivele turistice din orasul Sulina si rezervatia Padurea Letea. Tot in cadrul taberei, copiii au participat, alaturi de voluntari ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si politisti de frontiera, la o actiune de ecologizare a zonei litorale Sulina, in urma careia au fost colectati peste 60 de saci de deseuri.

Intre 2 si 8 septembrie, s-a defasurat tabara de la Remetea, judetul Bihor, pentru un grup de 15 elevi din localitatea Chilia, judetul Tulcea. Activitatile derulate pe parcursul acestei saptamani au inclus vizite la pestera Sugau si la Cheile Bicazului, actiuni de ecologizare a paraului Remetea si mini-campanii locale de protectie a mediului, in cadrul carora copiii au lipit afise cu mesaje de constientizare.

Atat copiii din Merisani, cat si cei din Chilia au primit la sosirea in tabara aparate de fotografiat pentru a surprinde momentele cele mai importante si pentru a realiza o prezentare a zonelor vizitate. O parte dintre fotografiile realizate au fost transformate in carti postale, pe care copiii vor scrie mesaje pentru rezolvarea problemelor de protectie a mediului din zonele vizitate, iar acestea vor fi trimise ulterior Ministerului Mediului, Garzii Nationale de Mediu, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din cadrul Camerei Deputatilor.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente