ATOP Satu Mare propune interzicerea defrisarilor in week-end

ATOP Satu Mare propune interzicerea defrisarilor in week-end
ATOP Satu Mare propune interzicerea defrisarilor in week-end

Presedintele Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica (ATOP) Satu Mare, Pinter Jozsef, a prezentat in cadrul sedintei de ieri o sesizare venita din partea Primariei Homoroade. In sesizarea respectiva se arata ca firmele care exploateaza masa lemnoasa prefera sa lucreze la sfarsit de saptamana pentru a ocoli achitarea taxelor pentru exploatarea drumurilor, respectiv pentru a putea taia si din alte suprafete de padure decat cele castigate la licitatie pentru exploatare. Primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, cere sprijinul ATOP pentru a salva drumurile recent asfaltate din fonduri europene.

Program special in paduri
Intrucat in week-end primariile nu au program de lucru, echipele de control ale Consiliului Judetean nu sunt pe artere, iar politistii nu sunt atat de prezenti pe drumuri, presedintele Pinter Jozsef a propus ca administratorii ocoalelor silvice, fie ele de stat sau private, sa nu elibereze avize pentru lemne decat in zilele lucratoare. Astfel, firmele castigatoare a licitatiilor pentru parchete forestiere nu vor mai taia in voie si copaci de pe parcelele vecine, a aratat Pinter.

ATOP cauta solutii
Legat de distrugerea drumurilor de catre utilajele grele ale firmelor exploatatoare de parchete forestiere, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Satu Mare, comisarul sef Constantin Talos, a aratat ca politistii ar putea lua masuri legale daca ar fi montate indicatoare rutiere privind limitarile de tonaj. Consilierul judetean Alexandru Panea a propus ca Prefectura Satu Mare sa impuna cumva ocoalelor silvice sa nu avizeze taierile pana cand firmele nu vor achita primariilor taxa de folosire a drumurilor de catre utilajele de mare tonaj. Presedintele ATOP, Pinter Jozsef, a aratat ca cea mai buna solutie ar constitui-o o mai buna colaborare intre administratorii ocoalelor silvice si primarii. Astfel, ar putea fi rezolvata si problema furturilor si cea a distrugerii drumurilor. Administratorii ocoalelor silvice din judet vor fi invitati la urmatoarea sedinta a ATOP pentru a-si spune parerea vizavi de masurile propuse.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente