Au fost lansate Cluburile EcOprovocarea la doua licee din Zalau

Au fost lansate Cluburile Ecoprovocarea la doua licee din Zalau
Au fost lansate Cluburile Ecoprovocarea la doua licee din Zalau

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, in parteneriat cu o multinationala din judet si cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj a lansat, in doua licee din Zalau, un nou proiect pilot ,,Cluburile EcOprovocarea”.

Dupa 4 editii cu rezultate remarcabile la nivelul comunitatilor locale in care s-a desfasurat si o distinctie internationala, proiectul-concurs EcOprovocarea evolueaza si ia o noua infatisare, transformandu-se in Cluburile EcOprovocarea. La nivelul municipiului Zalau acest program se va desfasura in doua licee: Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazul” si Colegiul National ,,Silvania”.

,,Urmarim formarea de lideri in domeniul protejarii mediului, prin dezvoltarea unor abilitati personale, care in sistemul educational formal nu sunt urmarite in mod explicit, si prin formarea unei atitudini proactive in ceea ce priveste protejarea naturii. Ne dorim ca, impreuna cu membrii Cluburilor EcOprovocarea sa producem schimbari vizibile in comunitatile noastre”, a declarat Lucia Cojocaru, coordonatorul proiectului Cluburile EcOprovocarea.

Fiecare Club isi va desfasura activitatea in cadrul unor intalniri saptamanale, unde vor fi parcurse materialele elaborate de experti educationali si se va lucra la planificarea si implementarea unui proiect care sa rezolve o problema de mediu identificata in comunitate, prin implicarea autoritatilor locale, a cetatenilor si altor elevi voluntari.

In etapa pilot a proiectului, ce se va desfasura in perioada februarie – iunie 2015, vor participa 2 licee din Zalau (Colegiul National ,,Silvania” si Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazul”), fiecare dintre acestea fiind reprezentate de cate un club format din 3 profesori si 15 -20 de elevi. In luna ianuarie 2015, liderii de club au participat la o Conferinta de pregatire sustinuta de traineri cu experienta in domeniul educatiei si dezvoltarii durabile, in cadrul careia s-au familiarizat cu conceptul proiectului si cu instrumentele educationale puse la dispozitie de organizatori pentru intalnirile de lucru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente