Au reusit: Rusii au devenit stapanii mondiali ai petrolului

Au reusit: Rusii au devenit stapanii mondiali ai petrolului

Productia de petrol a Rusiei va creste cu un procent in acest an, pana la 509 milioane de tone, a declarat prim-ministrul rus Vladimir Putin, transmite AFP.

‘In primele sase luni ale anului, productia de petrol s-a situat la 252,4 milioane tone, ceea ce inseamna ca pe ansamblul acestui an productia ar putea fi usor mai mare decat cea de anul trecut, aproximativ 508 – 509 milioane de tone’, a declarat Vladimir Putin.

In 2010, Rusia a produs 505 milioane tone de petrol, devenind cel mai mare producator mondial de titei.

Premierul rus a apreciat ca nivelul actual de extractie este unul ‘optim’, care permite atat acoperirea cererii interne, cat si a obligatiilor contractuale pe pietele externe.

In schimb, Vladimir Putin a criticat companiile petroliere rusesti pentru ca nu si-au indeplinit obligatiile vizand modernizarea rafinariilor lor.

‘Un deficit in aprovizionarea cu combustibil este un nonsens in Rusia. Acest lucru nu ar trebui sa existe’, a apreciat Vladimir Putin.

In acest sens, premierul rus a anuntat ca societatile petroliere vor fi obligate sa furnizeze pe piata domestica o parte din productia lor totala. Cererea de produse petroliere a pietei rusesti este estimata la 90 de milioane de tone anual.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente