Audit la Romsilva. Corpul de control al premierului verifica activitatea fostului sef al Regiei

Audit la Romsilva. Corpul de control al premierului verifică activitatea fostului şef al Regiei
Audit la Romsilva. Corpul de control al premierului verifica activitatea fostului sef al Regiei
Audit la Romsilva. Corpul de control al premierului verifica activitatea fostului sef al Regiei

Secretarul de stat in Ministerul Mediului, Erika Stanciu, a declarat marti ca, in aceasta saptamana, Corpul de control al premierului se afla la Romsilva, urmand sa analizeze activitatea pe perioada in care institutia a fost condusa de Adam Craciunescu (foto).

“Saptamana acesta, Corpul de control al premierului este la Romsilva. Cred ca va analiza si aceasta problema a preturilor de referinta pentru licitatiile de masa lemnoasa, pentru ca s-a declansat o criza si probabil ca cineva trebuie sa raspunda. Corpul de control al premierului va analiza si unele investitii facute de Romsilva. Asteptarile noastre, ale ministerului, sunt ca acest Corp de control sa faca un fel de audit, pentru a se vedea in ce situatie este Regia Nationala a Padurilor in acest moment, dupa perioada de conducere asigurata de Adam Craciunescu, astfel incat noul director, care va fi numit in baza procedurii legale, sa preia cumva cu pagini curate regia”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Mediului, Erika Stanciu, potrivit Agerpres.
Erika Stanciu a precizat ca regia trebuie reorganizata, iar Ministerul Mediului cauta “parghii de eficientizare a Romsilva”. “Se vorbeste de reorganizare acolo de cel putin 15 ani. Sper ca nu se asteapta nimeni ca noi sa facem in cateva luni acest lucru. Vom reanaliza activitatea Regiei Nationale a Padurilor pentru a eficientiza aceasta activitate nu numai din punct de vedere al relatiei cu diversi factori interesati, inclusiv agenti economici, dar si din punct de vedre al principalelor sarcini pe care le are regia, adica ingrijirea padurilor pentru sanatatea noastra, pentru bunastarea noastra, a societatii romanesti si doar in ultimul rand pentru profit, profit care de fapt ar trebui sa asigure tot bunastarea padurii”, a incheiat secretarul de stat.

Adam Craciunescu a demisionat, in ianuarie 2016, de la conducerea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva “din motive personale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *