Australia isi va reduce emisiile de doxid de carbon cu cel putin 5% pana in 2020

0
243

Australia isi va reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu cel putin 5% pana in 2020, pentru a combate schimbarile climatice, a anuntat luni premierul Kevin Rudd.
reducerea emisiilor de CO2
La exact un an de la sosirea la putere, seful guvernului laburist a anuntat obiective concrete ale politicii sale de reducere a poluarii, care a fost una dintre temele principale ale campaniei sale electorale. „Pana la sfarsitul anului 2020, vom reduce poluarea cu dioxid de carbon cu 5-15% fata de nivelul din 2000”, a declarat el la Canberra, la National Press Club.

Kevin Rudd a subliniat importanta acestor decizii, in masura in care Australia ar fi urmat sa isi sporeasca emisiile cu 20% intre 2000 si 2020.

Primul act oficial al lui Kevin Rudd, dupa preluarea functiei de premier, la sfarsitul anului trecut, a fost ratificarea Protocolului de la Kyoto, acord international in cadrul Natiunilor Unite pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Pe de alta parte, duminica, Rudd ceruse o „revolutie solara” in tara sa si anuntase investitii de 500 milioane dolari australieni (329 milioane dolari) pentru promovarea energiei regenerabile, in incercarea de a stimula economia.

Anunturile Australiei intervin dupa ce liderii UE au aprobat un plan de combatere a incalzirii climatice ce prevede reducerea emisiilor globale ale tarilor membre cu 20% pana in 2020 si investitii pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie. De asemenea, viitorul presedinte american Barack Obama, care isi va prelua functia in 20 ianuarie, a pledat in timpul campaniei pentru obiective asemanatoare.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.