Australia trebuie sa isi asume angajamentul de reducere a emisiilor de carbon, asemeni SUA si UE

0
263

Australia trebuie sa se angajeze sa reduca emisiile de dioxid de carbon, inainte de summitul din decembrie de la Copenhaga, la fel ca SUA si UE, altfel risca sa slabeasca un posibil acord climatic, a spus luni seful panelului privind schimbarile climatice al Natiunilor Unite, potrivit Reuters.
reducerea emisiilor
Australia a anuntat luni amanarea cu un an – cu incepere abia din iulie 2011 – adoptarea schimbarilor majore privind planurile de tranzactionare a emisiilor de carbon, din cauza recesiunii economice.

„Daca exista chiar si numai una sau doua tari dezvoltate care nu adopta un angajament adecvat in acest domeniu, celelalte state vor fi afectate si va fi imposibila semnarea unui acord solid la Copenhaga”, a declarat pentru Reuters, intr-un interviu telefonic, presedintele panelului interguvernamental despre schimbarile climatice, R.K. Pachauri.

Decizia Australiei de a amana implementarea schemei de tranzactionare a emisiilor de carbon urmeaza cererilor din partea mediului de afaceri referitoare la atenuarea regimului emisiilor de carbon, iar Pachauri considera ca, desi asemenea presiuni pot aparea si in alte state, tarile dezvoltate nu trebuie sa-si relaxeze pozitia adoptata cu privire la combaterea schimbarilor climatice.

Pachauri a mai spus ca, deocamdata, Europa se mentine ferma in pastrarea tintelor angajate pana in 2020, la fel si SUA, angajamentul presedintelui Obama de a lupta impotriva schimbarilor climatice fiind la fel de puternic, in pofida scaderii economiei americane.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.