Oficiali americani: Gripa porcina pare sa afecteze mai mult tinerii

0
298

Este posibil ca OMS sa ridice nivelul de alerta la 6, cel maxim, si sa declare pandemie, a anuntat directoarea organizatiei. „Nivelul 6 nu inseamna ca vine sfarsitul lumii. Este important sa spunem clar acest lucru, pentru ca altfel vom provoca panica”, a spus Margaret Chan, potrivit NewsIn
epidemie de gripa porcina
Autoritatile americane din domeniul Sanatatii au declarat ca gripa porcina pare destul de raspandita in Statele Unite si pare sa afecteze mai ales tinerii, putine cazuri fiind raportate la persoane de peste 50 de ani, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
„Stim ca foarte putine cazuri au fost confirmate la persoane de peste 50 de ani”, a spus medicul Anne Schuchat. „Nu stim daca tendinta se va confirma in urmatoarele saptamani”, a spus ea.
Autoritatile au raportat 226 de cazuri de gripa porcina si un deces in cele 30 de state afectate. Oficialii din Mexic sunt de parere ca epidemia este in recul. Schuchat a spus ca oficialii americani sunt incurajati de faptul ca s-au inregistrat putine decese. 30 de persaoane, majoritatea copii sau tineri, au fost spitalizate in Statele Unite, a spus oficialul, precizand ca deocamdata este prea devreme sa sa stabileasca amploarea exacta a bolii. „Nu cred ca am scapat. Din ceea ce stiu despre gripa, cred ca vom avea si mai multe cazuri, mai grave, precum si decese”, a mai spus acesta.
OMS cere o monitorizare sporita a gripei la oameni si animale

Monitorizarea gripei trebuie sa fie sporita atat in cazul oamenilor, cat si al animalelor, dupa ce virusul H1N1 a contaminat porci in Canada, a declarat duminica un oficial de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, citat de Reuters, potrivit NewsIn.
Peter Ben Embarek, care se ocupa de siguranta alimentara in cadrul OMS, a subliniat ca nu a fost emisa nici o recomandare de eliminare a porcilor, nicaieri in lume, ca urmare a raspandirii virusului gripei porcine. El a repetat ca produsele pe baza de carne de porc si carnea de porc bine preparata raman sigure pentru consum. „Nu este o boala care se raspandeste prin hrana”, a declarat oficialul intr-o conferinta de presa. „Trebuie sa luam masuri pentru a evita o expunere care nu este necesara a oamenilor la animalele bolnave”, a explicat el.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.