Austriecii de la Fendt vor sa produca in Moldova bioetanol si biodiesel

0
366

Rapita si orzul ce vor fi recoltate de pe 5.000 de hectare de pamant arendate in Bacau, Iasi si Neamt vor produce bioetanol si biodiesel pentru austrieci de la Fendt.

Consortiul format din firma Fendt, impreuna cu intreprinzatori din Austria, intentioneaza sa ia in arenda peste 5.000 de hectare de teren, pentru infiintarea unor ferme vegetale. Investitia va fi completata si cu citeva complexe zootehnice.

„O parte din teren a fost deja arendat. Austriecii au ales localitatile limita de judet pentru ca au acces mai usor la calea ferata, pentru transport. Din cite am inteles, cei de la Fendt vor produce biodiesel si bioetanol si vor deschide si o reprezentanta pentru utilaje agricole. Ei vor sa lanseze la Ciohorani, in Neamt, tractorul de 380 de cai putere. Se spune despre cei de la Fendt ca sint un fel de Mercedes ai tractoarelor”, a declarat Constantin Arustei, directorul executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi.

Cea mai mare parte a terenului pe care va fi realizata investitia, respectiv 3.000 de hectare, se afla in Neamt. In Iasi, au fost concesionate 1.000 de hectare, iar in Bacau, o suprafata similara este cultivata de austrieci.
Sursa: Bacaul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.