Autoghid in primul traseu tematic din Delta Dunarii

0
481
Proiectul „Salvează Delta. Scrie viitorul”, premiat la nivel naţional
Autoghid in primul traseu tematic din Delta Dunarii

Traseul se poate parcurge prin inchirierea de canotci de la Centrul de Ecoturism Rowmania Crisan. Este realizat pe apa (porneste de la Centrul Rowmania, spre Canalul Crisan – lacul Capcicova, lacul Zapadna, lacul Iacob – canalul Crisan). Vizitatorii vor avea un audioghid cu sunetele celor mai intalnite pasari din zona si o brosura cu informatii suplimentare despre comunitatea locala si pasarile deltei.

Acest traseu a fost dezvoltat pentru a diversifica oferta de activitati din zona Crisan si are scopul de a evidentia diversitatea avifaunistica, Delta Dunarii fiind considerata a treia zona ca importanta ecologica din lume.

Este o premiera

Primul traseu tematic insotit de audioghid din Romania a fost realizat de Asociatia de Ecoturism din Romania (AER) in parteneriat cu Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 (AIP), in localitatea Crisan din Delta Dunarii. A fost realizat in cadrul proiectului „Cu canotca in Delta: metode inovative de interpretare a naturii”, finantat de Fundatia Pentru Parteneriat si MOL Romania, si implementat de Asociatia de Ecoturism din Romania in parteneriat cu Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 in perioada mai – octombrie 2012.

Birou de promovare

Reprezentantii asociatiilor intentioneaza sa infiinteze un birou de promovare si informare in Bucuresti: se va promova Delta Dunarii ca una din cele 10 destinatii de ecoturism recunoscute de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in urma aplicarii criterilor de certificare ce vor fi lansate in cadrul Conferintei Nationale de Ecoturism ce va avea loc la noul sediu al Bibliotecii Nationale, in data de 2 noiembrie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.