Gorjenii care au o drujba pierd ajutorul la incalzire

0
467
Gorjenii care au o drujbă pierd ajutorul la încălzire
Gorjenii care au o drujba pierd ajutorul la incalzire

Targujienii care vor sa beneficieze de ajutor pentru incalzirea locuintei pe perioada sezonului rece pot depune actele incepand de luni, 15 octombrie. Ajutoarele se vor acorda ca si in anii precedenti, pentru perioada noiembrie –martie. Detinatorii de drujbe, tractoare sau cei care au peste 3 bovine, 5 porcine, 20 de ovine sau caprine si mai mult de 15 familii de albine isi pierd dreptul la subventia de incalzire. Ultima zi de depunere a actelor este 31 octombrie.

Pierd ajutorul detinatorii de scutere sau tractoare

Pierd dreptul la ajutorul de incalzire, targujienii care au drujba, depozite bancare de peste 3.000 de lei, autoturisme care depasesc 1.600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel si remorci, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, autobuze, microbuze; utilaje agricole (tractor, combina autopropulsata). De asemenea cei care au prea multe animale in curte nu mai au dreptul la ajutorul pentru incalzire. In aceasta categorie intra taranii care au mai mult de 3 bovine, 5 porcine, 20 de ovine sau caprine si mai mult de 15 familii de albine.

Banii se primesc diferentiat

Ajutorul va fi acordat familiilor si persoanelor cu o situatie financiara precara. Potrivit datelor comunicate de reprezentantii Primariei Targu-Jiu, persoanele al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, se situeaza pana la 155 de lei, li se acorda o suma de 262 lei pentru gaze naturale si 54 lei pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri. Solicitantilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure se situeaza intre 155,1 lei si 210 lei, li se acorda o suma de 162 lei si 48 lei pentru al doilea timp de incalzire. De asemenea, pentru un venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure intre 210,1 lei si 260 lei se acorda o suma de 137 lei si 44 lei pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri. Pentru un venit situat intre 260,1 lei si 310 lei se acorda o suma de 112 lei si 39 lei pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri, iar pentru cei care castiga lunar, pe membru de familie, intre 310,1 lei si 355 lei, li se acorda o suma de 87 lei si 34 lei. Familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure se situeaza intre 355,1 lei si 425 lei, li se acorda o suma de 62 lei si 30 lei iar pentru cei cu 425,1 lei si 480 lei li se acorda lunar o suma de 44 lei si 26 lei. Familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure se situeaza intre 480,1 lei si 540 lei, li se acorda lunar o suma de 31 lei si 20 lei, iar familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure se situeaza intre 540,1 lei si 615 lei, li se acorda lunar o suma de 19 lei si 16 lei pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri.

Sase centre de depunere a dosarelor

In municipiul Targu-Jiu au fost puse la dispozitie sase centre de colectare a actelor pentru cei care solicita subventie la incalzire. „Ca si in anii precedenti, Primaria Municipiului Targu-Jiu va veni in sprijinul cetatenilor, distribuirea si colectarea formularelor de cerere urmand sa se faca prin intermediul punctelor de lucru, incepand cu 15 octombrie 2012, astfel: Clubul “Varstei a Treia” – strada Oltenitei; Stadionul Municipal – Sala Polivalenta; Clubul “Varstei a Treia” – strada Mioritei; Clubul “Varstei a Treia” – strada Debarcader; Clubul “Varstei a Treia” – Tudor Vladimirescu, de luni pana vineri, intre orele 9.00– 18.00, iar sambata si duminica intre orele10.00-14.00”, a declarat Teodora Ciobanu, director DPPS Targu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.