Autorizatia parcului eolian din comuna Schela, Gorj, costa cat bugetul primariei pe un an

Autorizatia parcului eolian din comuna Schela costa cat bugetul primariei pe un an
Autorizatia parcului eolian din comuna Schela costa cat bugetul primariei pe un an

Incaseaza pentru o autorizatie cat toti banii primiti la bugetul local intr-un an de zile. Se intampla in comuna Schela, unde primarul va emite saptamana viitoare autorizatia pentru inceperea lucrarilor la parcul eolian. Firma nemteasca trebuie sa plateasca la primarie aproximativ 400.000 de mii de euro. Pe langa acest parc eolian, la Schela va fi si infiintat un parc de panouri fotovoltaice.

Dupa mai multe vizite in teren, nemtii vor incepe lucrarile la parcul eolian din comuna Schela. In prima faza se vor amplasa 25 de turbine, insa parcul se va dezvolta pana la 60 de eoliene, care fiecare ar produce 3 MWh. Investitia este de 150 de milioane de euro, iar primaria ar castiga anual din impozitul pentru o turbina 18.000 de euro. La acest impozit se mai adauga si taxa pentru autorizatie care aduce la bugetul local aproximativ 400.000 de euro. „Noi acum asteptam nemtii care ar trebui sa ajunga in Gorj la sfarsitul acestei saptamani sau saptamana viitoare, ca sa le eliberam de la primarie autorizatia de constructie si sa se apuce de treaba. Noi am castiga aproximativ 400.000 de mii de euro, aproximativ cat toti banii care ne trec prin buget intr-un an de zile. Sa fie intr-un ceas bun si probabil banii o sa-i investim in drumuri, pentru ca apa avem, iluminat avem, scoli sunt, drumurile sunt cam proaste”, a precizat primarul Aristide Serbanescu.

Sucursala Siemens face parc fotovoltaic

In viitor, tot o firma nemteasca, mai exact o sucursala a firmei Siemens, va face la Schela un parc de panouri fotovoltaice. „Nu stiu exact care este valoarea investitiei, dar stiu ca toti banii pentru autorizatie vor intra la bugetul local, pentru ca terenul este numai al comunei. Le trebuie aproximativ 100 de hectare pe care sa instaleze panouri fotovoltaice de 50 de MWh ca sa fie acceptati de Transelectrica in sistem. Trebuie cel putin 2 hectare de panouri pentru un MWh”, a mai precizat Serbanescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *