Avantajele acoperisului verde

Avantajele acoperisului verde

In ultima perioada a devenit o tendinta utilizarea diverselor produse naturale, precum si a unor elemente, de asemenea naturale, pe motive legate fie de designul interior, fie de cel exterior.

Daca vreti sa va decorati casa in stilul eco-friendly, ar trebui sa luati in considerare si renovarea acoperisului casei dumneavoastra. Un acoperis verde ar da un aspect placut casei, plus ca ati putea economisi si bani (lucru despre care veti avea ocazie sa cititi putin mai jos).

Un sistem de acoperis verde reprezinta o extensie a acoperisului deja existent, care include o membrana speciala, ce impiedica patrunderea radacinilor plantelor prin structura acoperisului, un sistem de scurgere si un mediu de crestere mai usor decat pamantul in care sunt sadite, de obicei, plantele (format din pietris, rumegus si scoarta de copac). Cu alte cuvinte, este vorba despre un invelis alcatuit din plante: iarba si licheni.

Acoperisurile verzi pot fi modulare, plantele fiind crescute direct in gratare speciale sau fiecare componenta a sistemului poate fi instalata separat. Instalarea unui astfel de acoperis va ofera diverse beneficii, dintre care amentim aspectul placut al casei si beneficiile materiale.

De ce un acoperis verde?

Exista nenumarate beneficii ale instalarii unui astfel de acoperis, cum ar fi:

– Protectia acoperisului existent (se estimeaza faptul ca acoperisul verde va dura de 2 ori mai mult decat acoperisul conventional), ceea ce duce la reducerea costurilor de intretinere;

– Reducerea consumului de energie; folosind un astfel de acoperis, un magazin din Canada a redus necesitatile de racire a aerului pe timp de vara cu 25%;

– Izolarea fonica; pamantul si plantele folosesc, de asemenea, la reducerea zgomotelor; undele sonore provocate de masini sau de avioane pot fi absorbite, reflectate sau deflectate, substratul de pamant blocand frecventele joase de sunet, iar plantele pe cele inalte; astfel, un acoperis verde de 12 cm poate reduce zgomotul cu 40 decibeli;

– Aspectul placut al casei ce beneficiaza de un acoperis verde creste valoarea proprietatii si usurinta de a o vinde;

– Diminuarea efectelor incalzirii globale.

Acoperisurile verzi au devenit o practica populara in multe tari din Europa, precum Germania, Elvetia si Marea Britanie, existand chiar si o serie de legi care reglementeaza aceasta activitate de „inverzire” a acoperisurilor.

Sursa: www.greenroofs.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *