Avicarvil investeste in energie alternativa si in modernizarea fermelor

0
427
Avicarvil investeste in energie alternativa si in modernizarea fermelor
Avicarvil investeste in energie alternativa si in modernizarea fermelor

Avicarvil, companie detinuta de familia Paraschiv, investeste 10.7 milioane de lei intr-un proiect de energie alternativa – panouri fotovoltaice – si in retehnologizarea fermelor si a celorlalte capacitati de productie. O parte a banilor pentru acesta investitie provin din fonduri europene. „Pentru banii din fonduri europene am primit unda verde in aceste zile, iar cealalta parte din suma este o investitie proprie. Proiectul este o continuare a dezvoltarii si retehnologizarii fermelor de la Valcea, iar de aceasta data vizam si o componenta de energie verde”, declara Iustin Paraschiv, proprietarul Avicarvil.

Cifra de afaceri a Avicarvil a depasit la 9 luni 51.5 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 20% fata de aceeasi perioada din 2009. „Pana la sfarsitul acestui an, in conditiile cresterii continue a capacitatilor de productie, mizam pe o cifra de afaceri de aproximativ 63 milioane de lei”, declara Iustin Paraschiv.

Preferintele de consum in 2010 s-au orientat spre segmentul quality, in masura in care s-a marit si oferta producatorilor. In acest context, „La Provincia, pui de casa” a castigat un segment de public mai educat, care apreciaza calitatea si este interesat de produse naturale. „Puii nostri, crescuti in regim de „ograda taraneasca” si hraniti in mare masura din productia interna de furaje, reprezinta un tip de mancare sanatoasa, lucru din ce in ce mai apreciat de consumatorul roman”, declara Iustin Paraschiv, proprietarul Avicarvil.

Grupul de firme detinute de familia Paraschiv a incheiat 2009 cu o cifra de afaceri de aproximativ 150 de milioane de euro si are afaceri in domeniul agro-zootehnic, trading etc. Cea mai importanta companie a grupului este producatorul si retailerul Ana si Cornel, infiintat in 1994. Grupul de firme detine o retea proprie de 87 magazine in Valcea, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Prahova, Bucuresti, Ialomita, Vrancea, Bacau si altele. Grupul numara peste 2000 de angajati la jumatatea lui 2010. Alte companii membre in Grup sunt: Carmistin Ladrisi Grup, Pajo Holding si Avicarvil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.