Baciu, LAPAR: Romanii au compromis termenul “agricultura ecologica”. Avem 4.400 de ferme, in Europa sunt 400

Baciu, LAPAR: Romanii au compromis termenul "agricultura ecologica". Avem 4.400 de ferme, in Europa sunt 400
Baciu, LAPAR: Romanii au compromis termenul “agricultura ecologica”. Avem 4.400 de ferme, in Europa sunt 400

Romania, cu 4.400 de ferme ecologice, de peste zece ori mai mult decat in tot restul Europei, a compromis termenul de “agricultura ecologica”, a declarat vineri Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) la conferinta Mediafax Talks about Agriculture.

CONFERINTA MEDIAFAX – Baciu, LAPAR: Romanii au compromis termenul “agricultura ecologica”. Avem 4.400 de ferme, in Europa sunt 400 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

“Agricultura ecologica suna frumos, dar si aici avem o mare problema, o problema in primul rand de a intelege ce inseamna agricultura ecologica. O alta problema este ca la noi, de cate ori se aude de cate un trend, se duc toti ca inecatii, fara sa stie despre ce e vorba. Se duc toti acolo”, a spus Baciu.

El crede ca, astfel, Romania a ajuns sa compromita “intr-o oarecare masura” termenul de agricultura ecologica, pentru ca s-au apucat de ea toti nepriceputii.

“Agricultura ecologica implica niste cunostinte aparte fata de agricultura clasica. Astfel, am ajuns ca in Europa sa fie in jur de 400 de ferme ecologice. In toata Europa. Stiti cumva cate sunt in Romania? Sunt 4.400. Mai toate controalele care au fost pentru avizarea acestora le-au gasit magaziile ticsite cu ingrasaminte chimice”, a mai spus Baciu.

El crede ca romanul este intotdeauna inventiv, iar in aceste cazuri declara o suprafata mica, pe care face agricultura ecologica, pentru cei care vin sa il controleze, dar vinde cat nu vinde tot satul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente