Bambusul… o solutie pentru interioare ecologice

0
399

urs pe parchetBambusul este in esenta o trestie, dar nu una obisnuita. Este una dintre plantele cu cea mai rapida crestere, regenerabilitate si rezistenta la medii ostile dintre cate exista.
Tehnologia pentru a realiza parchet din aceasta minunata planta este relativ recenta, progresele cele mai mari facandu-se in ultima decada. Aceasta tehnologie a reusit sa realizeze ceva cu adevarat revolutionar atat in domeniul parchetului cat si pentru mediul inconjurator. Practic, bambusul creste de peste 10 ori mai repede decat alte specii din care se realizeaza parcchet masiv. Altor specii le sunt necesari 50-100 de ani pentru a creste si a fi utilizabile pentru fabricarea parchetului, in timp ce bambusului ii sunt necesari doar 3 pana la 5 ani dupa care, odata taiat, se regenereaza foarte usor din radacini, nefiind nevoie sa fie replantat. Padurea de bambus degaja in medie cu pana la 35% mai mult oxigent decat alte specii folosite pentru parchet si absoarbe pana la 12 tone de dioxid de carbon pe hectarul de padure. Cultura de bambus este si o solutie ideala de reabilitare a unor soluri periclitate. Acesta este realmente un material regenerabil, sustenabil si cu o viata lunga.
Class Bambus este prima marca de pe piata romaneasca care se dedica exclusiv promovarii acestui material. Parchetul Class Bambus este realizat doar din trestii de bambus ajunse la maturitate, iar ulterior exista mai multe procese de selectie care fac ca rezultatul final, adica parchetul sa se apropie de perfectiune.
Se pune un accent foarte mare pe controlul surselor de unde provine bambusul. Practic, plantatiile folosite pentru parchet nu trebuie sa puna in pericol habitatul natural al unor specii aflate in pericol. De pilda, specia folosita pentru producerea parchetului, respectiv moso, nu pericliteaza habitatul ursilor panda, intrucat aceasta nu este specia cu care se hranesc acestia.
Exista o gama foarte variata de modele, culori si finisaje pentru parchetul de bambus astfel incat se poate gasi varianta potrivita pentru orice tip de interior.

www.classbambus.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.