Bananele si perele cresc pericolul aparitiei cariilor

Medicii spanioli recomanda consumul alimentelor care au o concentratie mai scazuta de zahar.banane

Daca sunteti un mare consumator de banane sau pere riscati ca dintii sa vi se carieze mult mai repede. Asa reiese dintr-un studiu realizat de medicii de la spitalul Ruber Dental din Madrid, care recomanda consumul de alimente cu o concentratie scazuta de zahar.

Conform ziarului „Que”, medicii sustin ca anumite fructe precum bananele sau perele, au o concentratie mare de zahar si pot mari riscul aparitiei cariilor. Medicii au publicat un manual al sanatatii dentare in care recomanda consumul anumitor produse.

Astfel, pentru o ingrijire corespunzatoare a dintilor se recomanda consumul de fructe uscate, legume si branza, produse bogate in proteine. Laptele, pestele si ouale sunt recomandate datorita procentului ridicat in calciu si vitamina D.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *