Peste 21.800 de PET-uri colectate intr-o saptamana prin programul Bancomatul Verde

Peste 21.800 de PET-uri colectate intr-o saptamana prin programul Bancomatul Verde
Peste 21.800 de PET-uri colectate intr-o saptamana prin programul Bancomatul Verde

Intr-o singura saptamana, 21.893 de PET-uri au fost colectate in cadrul programului Bancomatul Verde – Acord Voluntar, derulat de Ministerul Mediului.

Campania de colectare a PET-urilor si dozelor de aluminiu lansata la nivel national in urma acordului de voluntariat semnat intre Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, Green Group, continua.

Ritmul sustinut de implementare a proiectului a condus la primele rezultate monitorizate pentru perioada 14-27 februarie 2013. Astfel, la nivel national exista in functiune 19 aparate functionale care au colectat 21.893 de PET-uri si 6.895 doze din aluminiu, in urmatoarele orase: Bucuresti, Pitesti, Bacau, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin si Constanta.

Pana la sfarsitul lunii martie vor functiona 40 de automate de colectare, la nivel national si vor putea fi gasite in retelele nationale de hypermarketuri Cora, Auchan si Carrefour.

La initiativa Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice a fost semnat acordul de voluntariat dintre Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, Green Group si MMSC. In luna noiembrie 2012 au fost demarate negocieri comerciale dintre companiile private in vederea amplasarii aparatelor automate de preluare a deseurilor in incinta marilor magazine.

Acest proiect se realizeaza prin instalarea unor automate pentru preluarea dozelor de PET si aluminiu in marile centre comerciale, consumatorul primind in schimb un voucher, ce poate fi folosit ca discount la cumparaturile efectuate in magazine.

Distribuitorul aparatelor automate de reciclare a ambalajelor din plastic si aluminiu, Green Group a achizitionat 40 automate in valoare de 835.000 euro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente