Bani europeni pentru „Adaptare la schimbarile climatice“ la Primaria Brasov

Bani europeni pentru „Adaptare la schimbarile climatice“ la Primaria Brasov
Bani europeni pentru „Adaptare la schimbarile climatice“ la Primaria Brasov

Programul „Adaptare la schimbarile climatice“ consta intr-un proiect predefinit, „Calea verde spre dezvoltare durabila“, dezvoltat de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Sibiu, in parteneriat cu Asociatia Municipiilor si Oraselor din Norvegia, precum si alaturi de primariile Sibiu, Targu Mures si Brasov, Administratia Nationala de Meteorologie si Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Referitor la acest proiect, ambasadorul Norvegiei la Bucuresti, Tove Bruvik, a spus ca „ne confruntam cu probleme globale si, prin urmare, este nevoie de solutii globale si deci de cooperare internationala. (…) Datele ONU ne arata ca activitatea umana elimina trei specii pe ora“. Tove Bruvik a adaugat ca este foarte important ca toate activitatile din aceste programe sa aiba in vedere conservarea biodiversitatii din Romania.

Bugetul proiectului este de 5.385.330 de euro, din care granturile reprezinta 85 la suta, iar contributia Ministerului Mediului este de 15 la suta.

Proiectul va sprijini autoritatile publice locale in cele trei municipalitati in realizarea de studii meteorologice asupra climei regionale si locale si va avea rol de pilot pentru solutii de adaptare la schimbarile climatice pentru sectoarele transporturilor, energiei si constructiilor.

De exemplu, un proiect pilot pentru sectorul transport adaptat la schimbari climatice in Sibiu va consta in montarea in subteran a 10.019 metri liniari de cabluri electrice si de comunicatie, plantarea a 30 de copaci in statii de autobuz si realizarea unui studiu de trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *