Bani europeni pentru energie verde

0
437
Italienii, interesaţi să producă energie la Roeşti

Pentru a reduce emisiile poluante, dar mai ales pentru a reduce dependenta importurilor de energie primara, autoritatile locale, dar si intreprinederile mici si mijlocii ar putea accesa fonduri eropene.energie regenerabila

Camera de Comert si Industrie Brasov a anuntat astazi ca pentru producerea energiei regenerabile se aloca finantari nerambursabile de 80 de milioane de lei. „Prioritatea pe care autoritatile ar trebui sa o dea energiei verzi nu prea este luata in seama la ora actuala. Sunt doar incercari timide”, a spus Adriana Ispas, director CCI.

Prin acest program, edilii ar putea accesa fonduri pentru a construi una dintre centralele pe biomasa, ce ar trebui sa ia locul CET. Termenul limita de depunerea proiectelor este 30 aprilie, la ora 16.00, iar durata de implementare nu trebuie sa depaseasca patru ani. Cheltuielile eligibile sunt achizitionarea si amenajarea terenului, instalatiile si echipamentele necesare implementarii proiectului, dar si racordarea la reteaua Sistemului Electroenergetic National.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.