20 de milioane de euro, alocati pentru delta

 

20 de milioane de euro, alocati pentru delta

Organizatiile, pescarii sau autoritatile ar trebui sa depuna proiecte eligibile cel mai tarziu pana la sfarsitul acestui an

Fondurile europene alocate deja Deltei Dunarii prin Programul Operational de Pescuit, cei 20 de milioane de euro, trebuie cheltuiti cel mai tarziu pana in 2012, altfel aceasta suma va deveni neope­rationala. In opinia comisarului european Dacian Ciolos, banii pe care Romania ar trebui sa ii solicite Uniunii Europene trebuie sa fie pentru proiecte integrate.

„In masura in care exista o gandire buna si o abordare integrata, exista posibilitatea unei finantari mai consistente si eu cred ca ar fi intelept din partea autoritatilor romane sa implice in managementul acestor fonduri organizatiile nonguver­na­mentale. Cred ca gasim de multe ori com­petenta, seriozitate si perseve­renta in randul ONG-urilor, cum probabil nu gasim in anumite institutii de stat unde probabil nu exista schimbari si unde sunt restrictii bugetare”, a declarat Dacian Ciolos.

In acelasi timp, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat ca banii pentru delta au fost deja alocati si ca se asteapta depunerea proiectelor.

„Acesti bani sunt castigati pe un proiect datorita faptului ca anumite ONG-uri au depus anumite proiecte si au castigat. Pot exista si acum sume pe actuala programare financiara daca se vor mai depune

proiecte. Pe zona de GAL-uri insa, pe Programul Operational de Pes­cuit, banii pentru zona aceasta sunt alocati deja, este vorba de 20 de milioane de euro care vor ajunge la beneficiari daca ei vor fi cheltuiti asa cum trebuie”, a precizat Daniel Constantin.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente