In Bacau, pe bicicleta, in Saptamina Mobilitatii Europene

In oras, pe bicicleta, in Saptamina Mobilitatii Europene

Bacauani de toate virstele se reunesc joi, 20 septembrie, intr-un “mars” al bicicletelor. Actiunea face parte din seria celor dedicate, in perioada 16 – 22 septembrie, Saptaminii Mobilitatii Europene si se deruleaza prin parteneriatul autoritatilor publice locale cu Directia Judeteana de Tineret si Sport Bacau, Club “60 plus”, Colegiile Economic “Ion Ghica”, “Ferdinand I”, Tehnic “Anghel Saligny”, “Vasile Alecsandri”, Directia de Sanatate Publica Bacau si agenti economici privati.

Astfel, incepind cu ora 11.00, cu plecare din Parcul Catedralei din municipiul Bacau, biciclistii vor strabate orasul pe traseul B-dul N. Balcescu – Calea Marasesti – Calea Republicii – Hipermarket Real si retur, pina in fata Casei de Cultura “V. Alecsandri” Bacau. Aici, voluntarii actiunii vor derula, odata ajunsi, activitati de informare a semenilor privind beneficiile atit pentru starea de sanatate cit si pentru mediu, ale mersului pe biciclete, role, pe jos etc.

In cadrul aceleiasi Saptamini a Mobilitatii Europene, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau si partenerii organizeaza actiunea “In oras fara masina”, vineri, 21 septembrie. Incepind cu ora 10.00, in ziua amintita, bacauanii sint invitati pe aleile principale din Parcul Cancicov pentru a participa la o serie de activitati educativ – recreative derulate de catre grupuri de 15 – 20 de elevi din scolile din municipiu.

“Ajunsa cea de-a unsprezecea editie in acest an, campania Saptamina Mobilitatii Europene se doreste a fi un promotor pentru reducerea emisiilor de gaze de esapament, a zgomotului si a congestiilor din trafic, imbunatatind astfel sanatatea si calitatea vietii in localitatile urbane. Scopul campaniei este incurajarea societatii civile pentru utilizarea mijloacelor si metodelor alternative de deplasare cum ar fi: bicicleta, transportul public in comun, mersul pe jos etc”, a precizat Maria Ionos, purtator de cuvint ARPM Bacau. (Madalina ROTARU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *