Barba si avantajele ei: reduce riscul de cancer, incetineste zbarcirea pielii si… atrage femeile

barbaA avea barba este nu numai o moda, dar si o metoda de protejare a pielii, sustin cercetatorii australieni citati intr-un recent articol din Daily Mail. In opinia acestora, barba reduce considerabil riscul de cancer al pielii si imbatranirea prematura a acesteia. Stim ca o barba generoasa protejeaza o buna parte a fetei de efectele razelor solare.

Dar cercetatorii de la Universitatea din Queensland au mers mai departe. Ei au folosit un aparat care masoara radiatiile ultraviolete care trec de barba si au stabilit ca aceasta reuseste sa filtreze intre 90% si 95% din razele ultraviolete. Iata o modalitate ideala de protectie pentru cei care au obiceiul de a se expune la soare. Totusi, chiar si cu barba, medicii spun ca tot nu trebuie renuntat la crema de protectie solara.

Un alt avantaj de care se bucura barbatii cu barba este incetinirea procesului de imbatranire a pielii. Retinand apa, porii permit epidermei sa prelungeasca gradul bun de hidratare. Prezenta foliculilor si a glandelor sebacee ingroasa pielea dandu-i acesteia o rezistenta mai mare, spun dermatologii. Barba si mustata sunt, de asemenea, mijloace naturale cu ajutorul carora barbatii se pot proteja de polen, de praf. Astfel, ei sunt la adapost de alergiile de sezon. Dar pentru a beneficia de aceste avantaje, barbatii cu barba sunt sfatuiti sa o spele cat mai des, mai ales in sezonul cald, pentru a nu o transforma intr-un veritabil cuib pentru dezvoltarea microbilor. Si inca un argument ca barbatii sa poate barba: un recent sondaj indica faptul ca peste 44% dintre femei prefera barbosii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *