Baterii ce pot fi incarcate cu urina: noua investitie Bill Gates

Baterii ce pot fi incarcate cu urina: noua investitie Bill Gates
Baterii ce pot fi incarcate cu urina: noua investitie Bill Gates

Avand ca misiune imbunatatirea salubrizarii zonelor din lume care nu au apa, Fundatia Bill si Melinda Gates a solicitat de curand colaboratorilor din domeniul stiintei sa gaseasca un mod de a folosi deseurile.

Publicatia Business Insider mentioneaza faptul ca Laboratorul de Robotica Bristol din Anglia a dezvoltat o tehnologie ce converteste urina umana in electricitate, care, la randul ei, poate fi folosita pentru a incarca un smartphone.

Astfel, cercetatorii din cadrul acestui laborator au primit fonduri din partea fundatiei Bill Gates pentru a dezvolta mai departe aceasta tehnologie.

Modul in care functioneaza Celula de Combustibil Microbian este relativ simplu. Mingiuta rotunda are in interior micro-organisme care preiau urina, o descompun si o transforma in electricitate. Urina este transferata printr-un sistem de tuburi intr-o serie de astfel de celule.

Procesul de descompunere face ca resturile ramase sa fie mai putin daunatoare pentru mediu decat urina. Provocarea ramane ca oamenii de stiinta sa reuseasca sa eficientizeze procesul incat sa obtina un nivel de electricitate util.

Desi aparent dezgustator, procesul reprezinta un pas urias in procesul de salubrizare, aducand in plus si avantajul producerii de electricitate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente