Num?rul dosarelor privind acreditarea generatoarelor eoliene a cunoscut o substan?ial? reducere
Numărul dosarelor privind acreditarea generatoarelor eoliene a cunoscut o substanţială reducere
BERD analizeaza un imprumut de 58.2 mil. euro pentru doua parcuri eoliene in Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui imprumut de 58,2 milioane de euro pentru finalizarea si operarea a doua parcuri eoliene in Moldova si Dobrogea, la Vutcani si Sarichioi.

Conducerea BERD va discuta imprumutul la inceputul lunii octombrie.

Proiectele sunt controlate si dezvoltate de compania portugheza EDP Renovaveis, prin intermediul EDPR Romania, si au un cost total de 83 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al BERD.

Parcul de la Vutcani va avea o capacitate de 24 de MW, iar cel de la Sarichioi de 33 MW si urmeaza sa intre in functiune la sfarsitul trimestrului al treilea.

Proiectul va sustine cresterea capacitatii de energie regenerabila din Romania, pentru respectarea cotelor de energie verde prevazute in reglementarile Uniunii Europene.

Romania trebuie sa majoreze ponderea energiei regenerabile in productia totala de electricitate la 20%, pana in 2020, de la un nivel de 3%.

EDPR este al treilea mare producator de energie eoliana la nivel mondial, cu o capacitate instalata de 7,5 GW, in decembrie 2011. Compania mai detine parcurile eoliene Pestera, o capacitate instalata de 90 de MW, si Cernavoda Power, de 138 MW, acesta din urma fiind unul dintre cele mai mari din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here