BERD si IFC cofinanteaza parcul eolian de la Pestera

0
400
Siemens: piaţa energiei eoliene va creşte de patru ori până în 2030
BERD si IFC cofinanteaza parcul eolian de la Pestera

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC), membra a Grupului Banca Mondiala, vor cofinanta cu 73,3 milioane de euro operarea parcului eolian de 90 MW de la Pestera, detinuta de EDP Renovaveis (EDPR).

BERD si IFC vor imprumuta cate 36,7 milioane euro catre Pestera Power SA, al carei actionar majoritar este EDPR, din care 26,9 milioane euro din fonduri proprii si alte 9,7 milioane euro in mod sindicalizat, de la un grup de banci comerciale, se arata intr-un comunicat al institutiilor financiare internationale, preluat de Mediafax.

Acesta este al doilea proiect din domeniul energiei regenerabile finantat de BERD si IFC in Romania, dupa investitia de luna trecuta, cand cele doua institutii au imprumutat companiei Cernavoda Power, controlata tot de EDPR, un total de 114,8 milioane euro pentru dezvoltarea a doua parcuri eoliene in Dobrogea, cu o capacitate totala de 138 MW.

EDPR face parte din grupul Energias de Portugal (EDP).

Parcurile eoliene Pestera si Cernavoda vor avea astfel o capacitate totala de 228 MW, reprezentand circa 40% din productia de energie eoliana din Romania. Constructia parcului eolian de la Pestera a fost finalizata in octombrie 2010.

Proiectul de la Pestera va avea o capacitate instalata de 90 de MW, iar cel de la Cernavoda 138 MW. Cele doua parcuri sunt localizate la circa 10 kilometri unul de celalalt, langa canalul Dunare-Marea Neagra si Centrala Nucleara de la Cernavoda.

Totodata, EDP are autorizatie de constructie a unui parc eolian de 24 MW la Vutcani, judetul Vaslui, precum si a unei feme eoliene de 33 MW la Sarichioi, judetul Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.