Fondatorul Microsoft detine 500.000 de actiuni la Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic

0
657
Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem
Organismele Modificate Genetic in Romania: Importăm și mâncăm, dar nu producem
Fondatorul Microsoft detine 500.000 de actiuni la Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic
Fondatorul Microsoft detine 500.000 de actiuni la Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic

Fondatorul Microsoft detine 500.000 de actiuni la Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic • Miliardarul american s-a infratit si cu corporatistii de la Cargill, acuzati de incalcarea drepturilor omului • Tatal lui Bill Gates, William Gates, milita pentru purificarea rasei umane din postura de sef al Societatii Americane pentru Eugenie

Puseurile filantropice ale magnatului american Bill Gates nu se limiteaza la controversatele campanii de vaccinare intreprinse in tari africane si asiatice, menite, pe hartie, sa eradicheze maladii ale lumii a treia. Aceeasi fundatie a patronului Microsoft si a sotiei sale isi continua opera de binefacere, sponsorizand raspandirea semintelor modificate genetic in tari din lumea a treia. Informatia a trecut neobservata, asa cum s-a intamplat si in 2010, cand familia Gates a investit 23 de milioane de dolari pentru a achizitiona 500.000 de actiuni la compania agricola americana Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic din lume. Devine clar insa ca interesul pentru actiuni „umanitare” de acest gen se mosteneste in familia Bill Gates. Tatal fondatorului Microsoft, William H. Gates Sr., a fost bine conectat la gruparea „Planned Parenthood” (Planificare familala). Organizatia promova ideea ca rasa umana trebuie purificata prin eugenie, adica prin masuri genetice de genul sterilizarii sau al selectiei parintilor.

Raportat la averea lui Bill Gates, cele 23 de milioane de dolari investite in actiunile companiei Monsanto sunt aproape insignifiante, daca ne amintim ca Fundatia familiei Gates a acordat 10 miliarde de dolari pentru finantarea unor campanii de vaccinare a copiilor din tari din Africa, Pakistan sau India. Importanta este insa asocierea celor doua nume – Gates Foundation si Monsanto – care urmaresc aceeasi agenda: crearea unui sistem de monopol si control al lumii, in aproape toate domeniile. Iar Bill si Melinda Gates, prin fundatia care le poarta numele, detin deja parghiile necesare, prin banii dati pentru campaniile de vaccinare sau pentru testarea unor medicamente, prin finantarea organismelor modificate genetic sau, mai subtil, prin agitarea constanta a amenintarii privind incalzirea Planetei.

Solutia la combaterea foametei

Pentru a fi si mai convigator, Bill Gates a iesit la CNN pentru a face publicitate organismelor modificate genetic ale companiei Monsanto, pe care le-a numit singura „solutie” de combatere a foametei in lume, ignorand avertismentele Organizatiei Natiunilor Unite, potrivit carora acest fenomen nu poate fi eradicat cu organisme modificate genetic, ci prin agricultura traditionala. Contestatarii actelor de binefacere „marca Bill Gates” considera ca, sub paravanul banilor acordati pentru tot felul de campanii, miliardarul american, care ne-a numarat si crede ca mai avem putin si cadem de pe Planeta, incearca sa puna stapanire inclusiv pe rezervele de hrana ale lumii si, in final, sa ne imputineze.

In hora intra si Cargill, traficantul de copii

Fondatorul Microsoft nu s-a oprit la compania Monsanto, stapana peste tot ce inseamna produse modificate genetic. Bill si Melinda au decis sa faca echipa cu alt gigant american, Cargill, unul dintre cei mai mari jucatori din agribusiness-ul mondial, pentru a aproviziona lumea a treia cu soia modificata genetic. O corporatie de al carei nume se leaga un sir lung de scandaluri si acuzatii, incepand cu 1970, cand Cargill a fost acuzata ca a vandut Irakului peste 60.000 de tone de seminte de grau contaminat cu metil-mercur – incident care a provocat moartea a 90 de oameni -, si pana in 2005, an in care compania a fost gasita vinovata de incalcarea directa a legii privind drepturile omului, in cazul copiilor din Mali. Cargill a fost facut responsabil de trafic de copii, fortandu-i sa munceasca pe plantatiile de arbori de cacao timp de 12-14 ore pe zi, fara niciun ban, fara hrana si fara posibilitatea de a se odihni. Acuzatii simliare au fost aduse companiei americane si pentru ca a continuat sa achizitioneze bumbac din Uzbekistan, desi stia foarte bine ca aici copiii sunt folositi ca sclavi la procesul de cultivare.

Calul troian din Africa

Ca si Monsanto, Gates s-a implicat in ultimii ani intr-o actiune de distrugere a agriculturii rurale, in special prin intermediul AGRA (Alianta pentru o Revolutie Verde in Africa), la care a contribuit cu 264,5 milioane de dolari, in granturi. AGRA a fost si este perceputa ca un cal troian in incercarea de a deposeda agricultorii saraci de pe Continentul Negru de semintele traditionale, pentru a le inlocui apoi cu cele ale unor companii straine, iar in final, cu seminte modificate genetic.

Sinistratii haitieni au spus „pas” semintelor Monsanto

Banii miliardarului american au ajuns, in 2010, intr-un alt proiect cu nume, destinat sa salveze umanitatea. Astfel, urmatoarea etapa din planul Fundatiei „Gates” a fost crearea Programului pentru Securitate Alimentara si Agricultura (GAFSP) – pentru care fondatorul Microsoft a dat din averea sa 880 de milioane de dolari -, instrument care si-a propus sa fie cel mai important promotor al organismelor modificate genetic. Si unde putea face acest lucru mai bine, decat intr-o tara saraca, ca Haiti, care acum trei ani a fost lovita de un cutremur devastator. La cinci luni de la seismul care a ucis peste 200.000 de oameni, Monsanto, via GAFSP, a trimis sinistratilor „ajutoare umanitare”: 475.000 de tone de seminte, destintate agricultorilor haitieni. Care, insa, au spus „pas”, refuzand sprijinul „neconditionat” al gigantului american.

Asa tata, asa fiu

Zicala „Aschia nu sare departe de trunchi” se aplica perfect si in cazul lui Bill Gates. Tatal acestuia, William H. Gates Sr., a fost pentru multa vreme unul dintre sefii organizatiei „Planned Parenthood”, devenita ulterior „Societatea Americana pentru Eugenie”, al carei principiu de baza era purificarea rasei umane prin eugenie. Insusi Bill Gates recunostea ca organizatia, foarte controversata, pornea de la premisa ca majoriatea oamenilor sunt niste „crescatori nesabuiti” si „buruieni” ce trebuie sacrificate.

Luciana Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.