Biodiversitate – Masuri insuficiente in Uniunea Europeana

0
412

In opinia ecologistilor de la WWF, tintele stabilite de Comisia Europeana pentru 2020 nu sunt indeajuns de ambitioase pentru economia „verde”.biodiversitate

Ceea ce este foarte grav, in opinia ecologistilor de la WWF, este faptul ca strategia UE pentru 2020 nu prezinta o directie clara in ceea ce priveste viitoarele revizuiri ale unora dintre cele mai importante politici UE, printre care si cele de agricultura (reforma Politicii Agricole Comune) sau de pescuit (reforma Politicii Comune de Pescuit) si de dezvoltare rurala.

Toate aceste politici extrem de importante sunt prea putin mentionate in document. „Nu putem accepta o strategie pentru urmatorii 10 ani care, imediat ce este realizata, se constata de fapt ca nu mai este de actualitate.

In loc sa ex-ploatam in mod excesiv natura, ar trebui sa cream mai mult spatiu pentru ea. Prin respectarea limitelor ecologice si fa-vo-ri-zarea pre-mi-selor unei dezvoltari economice care sa nu epui-ze-ze resursele naturale sau sa exercite presiune asupra ecosistemelor vom putea crea noi locuri de munca intr-o eco-nomie durabila.

Din astfel de solutii vor aparea viitoarele locuri de munca si, mai mult decat atat, se pare ca UE nu are de ales decat sa fie un deschizator de drumuri in acest sens”, se arata in comunicatul WWF.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.