Conferinta Internationala – Bioenergia in Romania. Biomasa

Conferinta Internationala – Bioenergia in Romania. Biomasa

Conform Transelectrica la noi in tara functioneaza deja 7 centrale pe biomasa
in valoare de 70 de milioane de euro. RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, a Va editie a celui mai mare targ international de energie al Romaniei revine in perioada 21-23.11.2012, la Sala Palatului din Bucuresti si aduce la un loc experti si persoane cheie din acest domeniu.

Unul din proiectele recente privind investitiile in biomasa este construirea celei mai mari microcentrale pe biomasi in comuna Bontida din judetul Cluj. Investitia se va ridica la suma de 41 de milioane de euro, iar puterea nominala a centralei va fi de 10MW/h. De asemenea, in judetul Valcea se vor investi peste 100 de milioane de euro in constructia a doua centrale de cogenerare cu inalta eficienta pe biomasa.

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, creeaza pentru a V-a oara punctul de intalnire din domeniul bioenergiei din Romania si Europa de Sud-Est, aducand la un loc experti din domeniu. Din cei peste 130 de expozanti care s-au inregistrat deja pentru evenimentul din acest an, peste 15% sunt din sectorul bioenergiei.

In paralel cu targul vor avea loc 2 evenimente dedicate biomasei si anume cea de a V-a Conferinta Internationala – Bioenergia in Romania, pe 21 noiembrie 2012 si Workshopul National: Cogenerare & District Heating, pe 23 noiembrie 2012,la Sala Palatului din Bucuresti.

Conferinta va trata subiecte ca: biogazul, biomasa lemnoasa si biocombustibili, pe marginea carora vor sustine prezentari reprezentanti din Germania, Olanda, Finlanda si Romania. Friedrich Büttner, Büttner Agrartechnik GmbH, Germania va oferi o perspectiva asupra temei „Instalatii de biogaz – experienta germana”; Mihai Cristian TÂNTĂREANU, ENERO si Francesco dalla LONGA, ECN Olanda vorprezenta „O oportunitate pentru finantarea proiectelor de bioenergie in Romania – Mecanismele de finantare europeana”, iar Juhani MARTTILA, METLA, Finlanda va vorbi despre „Utilizarea biomasei la nivel local in vestul Romaniei – studiu de caz: comuna Berzasca, Timis”. „Camelina in Romania – lant valoric – biocombustibil durabil national” va fi o alta tema prezentata in cadrul conferintei de catre Prof.Dr. Stefana JURCOANE, Vice – Decan Facultatea de Biotehnologii, USAMV, precum si „Initiativa regionala de valorificare a biomasei – Promo – Bio” care va fi prezentata de catre ing. Adriana MILANDRU, ISPE.

In cadrul Workshopului de Cogenerare Costas THEOFYLAKTOS, Asociatia Nationala de Cogenerare a Greciei HACHP, va sustine o prezentare despre „Cogenerarea de energie termica si electrica in sud-estul Europei: Situatia actuala – Tendinte – Viitor – Dezvoltare”; Stefano TURA, Sales Manager, Uniconfort srl, Italia, va prezenta ” Cazane pe Biomasa Uniconfort: Cazuri de succes”, iar Ion DINA, COGEN Romania va vorbi despre „Proiectul „ECOCET Govora” – centrala electrica de cogenerare de inalta eficienta pe biomasa / 4,6 Mw – electric si 18 Mw – termic”.

Pe langa aceste 2 evenimente vor fi organizate si evenimente conexe. Expozanti din cadrul targului vor sustine prezentari in cadrul Forumului Specialistilor de Bioenergie, in data de 22 noiembrie, iar pe 21 noiembrie REECO va organiza in colaborare cu Academia Romana – Sectia de stiinte Tehnice, Comisia de Energie Regenerabila si Universitatea POLITEHNICĂ Bucuresti un workshop in cadrul caruia se vor prezenta Oportunitati si solutii in promovarea surselor de energie regenerabila si a energiei inteligente de catre Autoritatile Publice Locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *