Producatorii bio din Romania se pot inscrie la BIOFACH 2013
Biofach

ASOCIA IA OPERATORILOR DIN AGRICULTURA ECOLOGICA – “BIO- ROMANIA”, asocia ia patronala din domeniul produselor ecologice, impreuna cu Ministerul Economiei, Comer ului si Mediului de Afaceri – Departamentul de Comer Exterior reprezentat de Dl. Costin Lianu, organizeaza pavilionul na ional al Romaniei la cel mai mare targ din lume de produse ecologice Biofach – Nuremberg.

In cadrul pavilionului na ional al Romaniei isi vor expune produsele ecologice 17 firme romanesti, prezentand vizitatorilor produse precum fructe de padure ecologice, cereale ecologice, miere, faguri de miere, propolis, polen, ceara de albine, semin e de floarea soarelui ecologice si ulei ecologic, derivate ale acestora, mazare ecologica, faina ecologica integrala, ulei de canepa presat la rece, faina de canepa, paine si produse de panifica ie ecologice, semin e de plante aromatice si mirodenii, nuci, ulei de nuca, furaje ecologice, branza ecologica, uica ecologica, vinuri din struguri ecologici, precum si obiecte de arta si artizanat tradi ionale romanesti certificate ecologic (premiera absoluta), etc.

Prin participarea in cadrul acestui targ interna ional, se inten ioneaza promovarea intensiva a produselor ecologice romanesti si faptul ca suntem pe drumul cel bun ne demonstreaza statistica la nivel mondial care ne situeaza in primele 20 de ari din lume exportatoare de produse agricole certificate ecologic.

Cu aceasta ocazie va transmitem invita ia Asociatiei Bio – Romania de a fi alaturi de noi in perioada 16 – 19.02.2011, Pavilionul 4, Standuri: 4-260 / 4-270 / 4- 360.

Participarea Romaniei din acest an este cea mai importanta pana in prezent, pavilionul na ional avand cea mai mare suprafa a din toate participarile, cea mai mare prezen a a firmelor exportatoare expozante si cea mai mare diversitate a produselor ecologice oferite.

In cadrul evenimentului Biofach 2010, pavilionul na ional organizat de Asocia ia Bio – Romania in parteneriat cu Departamentul de Comer Exterior, a fost apreciat atat de oficialita ile romanesti cat si de cele din strainatate ca fiind unul peste medie, modern si foarte bine conceput si realizat.

Anul acesta, in cadrul Biofach 2011, Romania doreste sa demonstreze lumii ca agricultura ecologica romaneasca reprezinta un mare poten ial de dezvoltare economica pentru ara noastra si prin manifestarile (prezentare de produse, work – shop-uri si minisimpozioane) organizate in perioada expozi iei, dorim sa demonstram organizatorilor germani – Nuremberg Messe, faptul ca Romania poseda competen ele necesare pentru a deveni ara partener pentru Biofach 2012 – Nuremberg.

Asocia ia Bio – Romania considera ca solu iile iesirii din criza economica cat si pentru dezvoltarea durabila a Romaniei pe termen mediu si lung, sunt agricultura ecologica, ecoturismul si agroturismul ecologic – cele mai eficiente, rapizi si sigure strategii de dezvoltare a Romaniei.

Pentru mai multe informa ii va rugam sa ne contacta i pe e-mail: office@bio- romania.org, pe fax: 0318 174 072 sau telefonic la numerele 0746 111 888 – Marian Cioceanu, 0758 022 322 – manager de proiect Biofach 2011, Daniela Scripcariu.

Cu ocazia noului an Asocia ia Operatorilor Din Agricultura Ecologica –

“Bio-Romania” va ureaza punerea in practica a motto-ului Asocia iei noastre:
SA TRAIM BIO!

INVITATIE SEMINAR DE AFACERI

IN MARJA TARGULUI INTERNATIONAL BIOFACH 2011

Nurnberg, 17.02.2011

Stimati colegi si colaboratori,

ASOCIATIA OPERATORILOR DIN AGRICULTURA ECOLOGICA – “BIO-ROMANIA”, va invita sa luati parte la seminarul de afaceri care va avea loc in data de 17.02.2011, in marja targului international Biofach 2011. Va rugam de asemenea sa diseminati aceasta invitatie in randul propriilor Dvs. colaboratori si parteneri.

Astazi Romania BIO, reprezinta o alternativa “next door”:

  • membra U.E. cu unul din cele mai mari potentialuri de dezvoltare a Agriculturii Ecologice din Europa,
  • a 7-a tara din U.E. ca suprafata, populatie si posibil potential economic,
  • fertilitate exceptionala a pamantului din campiile din sudul si vestul tarii;
  • precipitatii rezonabile si acces la o retea mare de rauri ce pot fi utilizate pentru irigatii,
  • numar mare de fermieri cu o pregatire agricola buna,
  • forta de munca din agricultura este competitiva,
  • in ultimii 40 de ani si mai ales in ultimii 20 de ani, pamantul agricol din Romania a fost chimizat la niveluri foarte scazute. In ultimii 10 ani, intre 1 si 3 milioane ha, teren arabil de cea mai buna calitate, au ramas nelucrate, ceea ce face ca in unele zone perioada de conversie la agricultura ecologica sa fie doar de un an de zile.
  • pret de transport pe Dunare foarte competitiv, ex. cereale 15 – 20 euro/MT.

Mai jos aveti programul seminarului:

Locatie: Standul Romaniei 4-260

10.30 – Inregistrarea participantilor

11.00 – 11.05: Brandusa Predescu, Consul general – Cuvant de bun venit

11.05 – 11.10: Dr. Ulrich Maly, Primar general Nurnberg – Cuvant de bun venit

11.10 – 11.30: Adrian Radulescu, Secretar de stat MADR, “Romania ECO prezent si perspective”

11.30 – 11.45: BIOKREIS – “Agricultura BIO in Germania si perspective”

11.45 -12.00: Marian Cioceanu, Presedinte BIO-Romania – “Romania Ecologica partener next door”

12.00 – 12.15: Cristian Haiduc, Presedinte AIPPIMM – “Sprijinul acordat IMM-lor BIO in Romania”

12.00 – 12.30: Scurte prezentari ale firmelor romanesti expozante

12.30 – final

Discutii bilaterale intre firmele romanesti si straine.

Nota:

1.      Prezentarile vor fi traduse consecutiv germana/romana.

2.      Atasam fisele tuturor firmelor romanesti expozante.

3        Pentru orice detalii va puteti adresa domnului Cristian Mateescu, Consilier economic BPCE Munchen, Telefon.: +49 (0)89 54507188, Fax: +49 (0)89 553348, e-mail: wirtschaft1@rumaenien-gkmuenchen.de

Cu deosebit respect,

Marian Cioceanu

Presedinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here