Bistrita ramane deocamdata cu un singur stalp de iluminat ecologic

0
552

Unicul stalp de iluminat public pe baza de panouri solare, primit cadou de la o universitate din SUA, a fost pus in functiune la Bistrita in luna martie. Chiar daca reprezentantii municipalitatii au declarat atunci ca vor sa monteze astfel de stalpi in mai multe zone din oras, acest lucru nu se va intampla prea curand…din lipsa de fonduri.

Universitatea Bloomfield din Statele Unite ale Americii a donat Primariei Bistrita un stalp de iluminat ecologic, care a fost montat in luna martie in apropierea casei memoriale Andrei Muresanu.

Sistemul foloseste o baterie care se incarca in doua ore folosind energia solara, iar apoi emite lumina prin intermediul unor leduri cu o putere totala de 200 de wati”, au precizat surse din cadrul municipalitatii.

Desi reprezentantii Primariei Bistrita spuneau ca vor sa monteze astfel de stalpi de iluminat si in alte zone ale Bistritei, deocamdata, nu se sunt bani pentru asta.

„Stalpul pe care l-am montat in primavara ne-a fost donat de cei de la Universitatea din SUA. Pana la ora actuala nimeni nu si-a mai exprimat intentia de a ne mai face un astfel de cadou. Desigur, daca vom mai primi, le vom amplasa. Cat priveste achizitionarea unor astfel de sisteme din bugetul local al Primariei Bistrita, nu exista niciun proiect in acest sens deoarece nu sunt bani”, spun reprezentantii municipalitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.