Bistritenii colecteaza selectiv deseurile

0
447
TEGA oferă premii pentru colectarea selectivă
Bistritenii colecteaza selectiv deseurile

Tot mai multi bistriteni colecteaza deseurile selectiv. Numarul celor care fac acest lucru a crescut cu 9% fata de semestrul al doilea al anului trecut. Stam bine si la capitolul colectarea deseurilor reciclabile, deoarece in primele luni ale acestui an au fost stranse 60 de tone de pet-uri, 721 de tone de plastic si aproape 600 de tone de hartie.

In ceea ce priveste proiectul referitor la sistemul integrat de management a deseurilor solide de la Tarpiu, iata ca suntem pe ultima suta de metri. Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, trebuie emisa autorizatia integrata de mediu pentru acest sistem, asta chiar daca mai exista cateva nereguli.

Din cifrele APM BN rezulta faptul ca la capitolul deseuri reciclabile stam chiar bine.

“Deseurile reciclabile castiga teren din ce in ce mai mult, numarul de locuitori care colecteaza selective este mai mare cu 9% fata de semestrul al doilea al anului 2011. Cantitatile colectate sunt de 23.000 de tone, in usoara scadere fata de semestrul al doilea al anului trecut” a precizat Marin Liviu Catarig din cadrul APM BN.

In primele luni ale acestui an, au fost colectate tone intregi de pet-uri, sute de tone de plastic si de hartie, dar si zeci de tone de metale.
La colectarea echipamentelor electronice si electrocasnice vechi sau nefunctionare inca nu am reusit sa atingem rata medie de colectare de 4% per locuitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.