Bosch va fabrica panouri fotovoltaice in Malaezia

0
576
Bosch va fabrica panouri fotovoltaice in Malaezia
Bosch va fabrica panouri fotovoltaice in Malaezia

Bosch investeste 520 de milioane de euro intr-o noua fabrica pentru producerea panourilor fotovoltaice. Investitia din Malaezia a fost determinata in principal de salarii mici pe care firma le va plati celor 2000 de angajati.

Lucrarile vor incepe chiar din acest an. „Intregul proces de productie se va desfasura in aceasta noua fabrica, de la cristalele de siliciu – asa-numitele Ingots – la celulele fotovoltaice si modulele utilizate pentru sistemele solare aplicate pe acoperisuri sau centralele solare” a explicat Holger von Hebel, presedintele Consiliului de Administratie al Bosch Solar Energy AG. Productia propriu-zisa va incepe la sfarsitul anului 2013.
Finalizarea lucrarilor este planificata pentru anul urmator. In Penang isi vor desfasura activitatea aproximativ 2.000 de angajati, care vor produce anual celule cu o capacitate totala de 640 MWp. In domeniul energiei solare, energia electrica produsa este exprimata in Watt peak (Wp); aceasta unitate de masura evalueaza puterea maxima a unei celule fotovoltaice. In practica, captarea energiei solare depinde in mare masura de locul in care sunt amplasate celulele fotovoltaice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.