Botosani: Astazi se bate palma la Ministerul Mediului pentru rampa de gunoi de 33 de milioane de euro

0
513
Depozitul de la Girov va colecta deșeurile din tot județul Neamț
Groapa de gunoi actuala din Botosani este un adevarat focar de infectie si trebuie inchisa in cel mult doi ani

Ministrul Laszlo Borbely va semna astazi contractul de finantare pentru sistemul integrat de management a deseurilor in valoare de 33,5 milioane de euro si se vor fi demarate procedurile privind organizarea licitatiei.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Sectorial – Mediu iar 98% din investitie reprezinta finantare europeana. Noua rampa de gunoi va fi amenajata la Stauceni, conform cu cerintele UE, si va fi dotata cu echipament pentru colectarea selectiva a gunoiului si achizitionarea unor mijloace de transport.

Rampa va avea o capacitate de 900.000 de tone si va fi ecologica. Lucrarile vor fi demarate anul viitor la marginea localitatii Stauceni pe un teren de 18 hectare. Noua rampa va corespunde tututor standardelor europene si va contine 7.000 de euro-containere pentru reziduuri si deseuri de ambalaje si 23.000 de ladite pentru compostat deseurile verzi. 23 de camioane vor face colectarea in mediul rural dar si legatura dintre statiile de transfer si rampa judeteana.

La Saveni, Stefanesti, Dorohoi si Flamanzi vor fi realizate patru statii de transfer, sau depozitare temporara, avand capacitatea intre 6.500 si 31.000 de tone.

” Cel mai mare castig al judetului Botosani consta in structura moderna, ce va fi pusa la punct pentru ca sa avem un judet curat , dar si banii, ce vor da de lucru botosanenilor, fiind ca o gura de oxigen pentru aceasta perioada dificila cu care ne confruntam”, a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.