Braconier italian langa Delta

0
381

Incepe sezonul gastelor, sezonul vanatorilor turbati, innebuniti dupa sange. Incepe sezonul care va lasa obol mintilor bolnave mii de zburatoare.

Va supun atentiei un caz petrecut in ianuarie anul acesta, la o actiune de numaratoare a pasarilor acvatice.
Prezenti la actiune au fost reprezentanti ai Societatii Ornitologice Romane, voluntari de mediu din Tulcea, Cluj, amatori in ai ornitologiei, dar nu mai putin pasionati de aceasta placere a vietii.

Dupa raspandirea in teren nimeresc in masina care avea destinatie finala zona Lunca – Tulcea, pe un deal unde fusesera semnalate gastele cu gat rosu, principala atractie a expeditiei dealtfel.
Ajunsi dis de dimineata, intram pe un drum inghetat, unde ne intalnim cu o masina plina cu oameni in „camuflaj”.
Desigur, domniile lor, vanatorii.
vanator camuflat
Avansand catre colmea dealului, dintr-un nor de ceata foarte dens auzim un puternic gagait…. gagait care se repeta si se repeta. Desigur, nu a fost greu de stabilit cauza, chematorile electronice ale domniilor lor „camuflatii” lucrau pentru atragerea unui numar cat mai mare de zburatoare.
chematoare electronica
Evident, fiind ceata, nu am vrut sa riscam sa intram si sa fim potentiale victime. Nu am facut decat sa ne rugam ca gastele sa ocoleasca oferta ispititoare.
Dupa nu mai mult de jumatate de ora, masina noastra opreste intr-o zona de unde am putut vedea niste gaste pe camp. Hm…super! ne-am zis. Gaste pe camp, ia sa facem o poza! propune un coleg fotograf si incearca sa se apropie discret de obiectiv…. Obiectiv care, in nesimtirea sa, nici macar nu dadea semne ca ar vrea sa zboare.

Si cum sa plece pe calea aerului cand nu erau decat niste atrape (pasari din plastic), puse pe camp impreuna cu,ati ghicit! chematorile electronice amintite. Rezumat.
Am gasit un italian care vana dintr-o groapa, am chemat Poilitia de frontiera, care a saltat comandoul mortii si care au intocmit actele de infractiune.

Am inteles ca vanau fara autorizatie, cu mult mai multe cartuse decat este legal, cu arme luate de la „amici” etc.
gaste
Se poate ca iesind pe teren sa auziti gagait de gasca prelung, repetat. E sigur ca sunt chematori electronice, totalmente interzise de legile romanesti. E simplu, sunati la Politie sau daca aveti in zona Politie de frontiera, mai bine. Doar asa putem sa ajutam cu ceva.

Autor: Mihai Baciu
Sursa: Chettusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.