Brazii la ghiveci, o metoda de a conserva natura

Brazii la ghiveci, o metodă de a conserva natura
Brazii la ghiveci, o metoda de a conserva natura
Brazii la ghiveci, o metoda de a conserva natura

Cine doreste sa se bucure de parfumul unui brad natural in casa, de Craciun, dar si de plantarea ulterioara unui copac, poate cumpara un brad la ghiveci.

O noua moda, prietenoasa cu natura, isi face tot mai mult loc printre romascani. Este vorba despre brazii de Craciun in ghiveci. Cei care nu vor un brad artificial – caruia, chiar daca este mai avantajos din punct de vedere financiar, ii lipseste parfumul specific, care induce ideea unei atmosfere de sarbatoare -, dar nu vor nici clasicul brad taiat, cu o durata de viata limitata, pot opta pentru un brad la ghiveci.

Potrivit comerciantilor, brazii crescuti in ghiveci au sanse aproape de 100% sa supravietuiasca daca sunt plantati in natura. Conditia este ca, in timpul in care au stat in casa, sa fie udati permanent. Dupa sarbatori, acesti brazii pot fi plantati afara, dupa o scurta perioada de aclimatizare si, astfel, pomul de Craciun, care a luminat sarbatorile de iarna, nu este aruncat, iar plantarea sa devine o experienta frumoasa, care se poate face in familie. Un alt avantaj al folosirii unui brad in ghiveci ca pom de Craciun este ca acesta nu isi pierde acele.

Chiar daca nu sunt la fel de inalti ca brazii care au fost taiati, cei la ghiveci au farmecul lor, prin coroana lor bogata. Se gasesc brazi cu inaltime de la un metru, pana la 1,5 metri, la care se adauga inaltimea ghiveciului.

La floraria Bogardens din Roman, de exemplu, se gasesc brazi la ghiveci incepand cu 59 de lei, iar transportul la domiciliul clientului este gratuit. Se gasesc si exemplare din specia molid, la preturi care ajung la 150 de lei. Si floraria ALMILAND comercializeaza brazi in ghiveci, din soiuri recunoscute pentru rezistenta la transplantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *