Bucurestenii au deprins obiceiul colectarii selective de deseuri

Bucurestenii au deprins obiceiul colectarii selective de deseuri

Anul trecut, bucurestenii au colectat circa sase milioane de kilograme de deseuri de ambalaje, cantitate in crestere cu aproape 60% fata de cea stransa in 2010.

Acest lucru se datoreaza extinderii retelei de colectare selectiva si imbunatatirii serviciilor operatorilor.

“Daca ne uitam la comportamentul bucurestenilor si la motivatie, cei mai multi, circa 30%, spun ca au inceput sa colecteze selectiv pentru ca au vazut containere in fata casei, iar 20% dintre bucuresteni, datorita exemplului celorlalti.

De asemenea, cei mai multi considera ca modul de colectare selectiva este o chestiune de civilizatie, mai degraba decat una de protectie a mediului”, a declarat Lorita Constantinescu, directorul de comunicare al companiei Eco-Rom Ambalaje, citata de Agerpres.

Prezenta la cea de-a treia editie a Recicloniadei, eveniment care promoveaza reciclarea materialelor si colectarea selectiva a deseurilor, Constantinescu a precizat ca Bucurestiul este acoperit in proportie de 25% de servicii de colectare selectiva.

Cu alte cuvinte, aproape 500.000 de bucuresteni au acces la servicii de colectare-reciclare, adica la containere si saci destinati diferitelor categorii de resturi.

Pana in 2015, Romania trebuie sa se conforeze legislatiei europene, acoperind cu servicii de colectare selectiva intreg teritoriul tarii.

De asemenea, pana in 2020, tara noastra trebuie sa recicleze si sa si dovedeasca faptul ca a reciclat 50% din deseurile menajere.

La finalul anului 2011, cinci milioane de locuitori ai Romaniei aveau acces la servicii de colectare separata a deseurilor realizate cu sprijinul industriei, cu circa 40% mai mult decat in 2010, prin sistemul national pus la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje.

In Bucuresti, Eco-Rom Ambalaje are acorduri cu primariile 1, 2 ,3 si 6 prin care sunt puse la dispozitie 450 de baterii de containere albastre, galbene si verzi pentru plastic, sticla, hartie si carton.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente