Bucurestiul are 400 de hectare de teren degradat

0
410
Vier Pfoten îi cere lui Oprescu s? ANULEZE propunerea de amendare a celor care hr?nesc maidanezii
Vier Pfoten îi cere lui Oprescu să ANULEZE propunerea de amendare a celor care hrănesc maidanezii

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Bucurestiul are 400 de hectare de teren degradat, pe care, insa, municipalitatea nu poate sa le amenajeze, deoarece suprafetele cu pricina au ajuns in proprietate privata, in urma unor retrocedari, au anuntat, luni, reprezentantii Directiei de Mediu din Primaria Capitalei.

La nivelul primariei se desfasoara, in prezent, actiunea de inventariere a spatiilor verzi din oras, asa-numitul Cadastru Verde, potrivit acelorasi surse.

Pana acum, au fost inventariate spatiile verzi din cele 129 de parcuri ale orasului si din sectoarele 1 si 6, precum si terenurile degradate, iar edilii estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, vor finaliza aceeasi actiune in sectoarele 2 si 4.

Potrivit primarului general Sorin Oprescu, in sectorul 1 au fost contabilizati 1,3 milioane de copaci, fata de 400.000, cat era estimarea initiala.

Tot edilul-sef al Capitalei a subliniat ca municipalitatea nu poate miza foarte mult pe cumpararea de terenuri cu spatii verzi, pentru ca proprietarii acestora cer sume mari, aproape prohibitive.

„De pilda, unii au cerut 28 de milioane euro pentru sase hectare, iar altii, 100 de milioane pe sapte hectare si ceva langa Herastrau, adica de cel putin trei-patru ori pretul zonei”, a mai spus Oprescu.

In acelasi context, primarul general a afirmat ca municipalitatea se afla, totusi, in negocieri avansate pentru achizitionarea terenului de sub menajeria din Parcul Circului si a altuia din strada Emil Garleanu, unde trebuia sa se construiasca o biserica.

Potrivit datelor municipalitatii, unui locuitor din Capitala ii reveneau, acum doi ani, 16,38 metri patrati de spatiu verde. In anul 2010, autoritatile locale ar trebui sa asigure, potrivit normelor Uniunii Europene, minimum 20 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, suprafata urmand sa creasca la 26 de metri patrati pana la sfarsitul anului 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.