Buget de 50 de milioane de dolari pentru o companie australiana care va dezvolta ochiul bionic

0
363

Ochiul bionic e mai aproape de realitate. Cercetatorii australieni au reusit sa dezvolte un sistem prin care pacientii cu probleme pot vedea din nou. Experimentele sunt abia la inceput, dar medicii au sperante mari ca vor reusi sa creeze ochiul bionic.ochi bionic

Kevin Murfitt si-a pierdut vederea in urma unui accident. Datorita unui sistem dezvoltat in Australia, el este cu un pas mai aproape de a si-o recapata. Pacientul poarta niste ochelari care sunt dotati cu o camera video . Imaginile sunt transformate in impulsuri electrice si sunt transmise catre un microcip implantat in retina. Rezultatul: o imagine formata din puncte albe si negre. Specialistii spun ca e mult mai mult decat intunericul.

In acest moment, singurul dispozitiv artificial care se monteaza pentru recapatarea vederii e cristalinul. Dipozitivul australian e mult mai complex. Iar cercetatorii au la dispozitie 50 de milioane de dolari pentru a dezvolta aparatul minune.

„Este un salt urias in tehnologie. Atat in privinta materialelor pe care le folosim, cat si in ceea ce priveste capacitatea mare de transmitere a datelor” spune dr. Anthony Burkitt, unul dintre directorii companiei care lucreaza la proiect.

Testele clinice vor incepe in 2013 si, daca studiile vor da rezultate, aparatul va aparea pe piata, cel mai devreme, in 2020.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.