Bulgaria isi relanseaza programul de producere a energiei nucleare

Bulgaria isi relanseaza programul de producere a energiei nucleare

Bulgaria isi relanseaza programul de producere a energiei nucleare. Este una din putinele tari europene care continua proiectele de centrale nucleare dupa dezastrul de anul trecut de la Fukushima, produs in urma seismului care a zguduit Japonia, transmite Reuters.

Autoritatile bulgare au angajat compania Westinghouse sa pregateasca o propunere pentru un al treilea reactor la Kozlodui, dupa ce proiectul centralei de la Belene a incetat sa mai fie de actualitate. Westinghouse trebuie sa faca un raport privind costul probabil al unui reactor de 1000 MW la Kozlodui. Westinghouse trebuie sa elaboreze un plan privind folosirea la Kozlodui a unui reactor de 1000 MW construit de firma ruseasca Atomstroiexport pentru Belene.

Bulgaria a abandonat planurile pentru o centrala de 2000 MG la Belene dupa ce nu a reusit sa atraga investitori pentru proiectul in valoare de 10 miliarde de euro.

Ministrul bulgar al energiei, Delian Dobrev, nu vorbeste despre costurile noului reactor, subliniind faptul ca infrastructura de la Kozlodui exista deja, ceea ce va reduce costul total.

32% din energia electrica produsa in Bulgaria provine de la Kozlodui. Autoritatile tarii intentioneaza sa mentina energia nucleara drept o sursa importanta in mixul de energie al Bulgariei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente