Cainii fara stapan fac legea pe strazile din Bacau

Cainii vagabonzi au devenit o problema pentru locuitorii Bacaului. De la inceputul anului, numai putin 150 de persoane au ajuns la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean muscate de animale.caini fara stapan

Bacauanii intalnesc la tot pasul caini vagabonzi pe strazile din oras. „La nivelul municipiului sunt in jur de 1000 de caini fara stapan. 104 dintre patrupede au fost deja sterilizate si speram ca pana la sfarsitul anului sa facem acelasi lucru cu toate. Rezultatele se vor vedea abia peste patru ani”, a declarat Viorica Marcu, director Spatii Verzi.

La nivelul lui 2009 s-au inregistrat 275 de cazuri de adulti si copii muscati de caini. „Numarul celor care vin la noi cu astfel de probleme a crescut comparativ cu anul trecut. Le administram imediat un vaccin sau un ser antirabic. Daca o persoana a fost infectata cu rabie, in general nu sunt simtome timp de patru sau sase saptamani”, a spus Valerica Ciobanu, medic primar la Sectia de Infectioase.

Primaria Bacau a reusit anul trecut sa captureze de pe strazi 495 de caini. Dintre acestia 129 au fost eutanasiati si 85 sterilizati.

Totodata serviciul de ecarisaj a luat din cartiere 398 de lesuri de patrupede. Din toate animalele care se afla in prezent in padocul primariei, niciun caine nu a fost revendicat de proprietar. In privinta adoptiilor doar opt bacauani s-au aratat interesati.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *