Calarasiul va fi iluminat ecologic

Din cauza bugetului redus, Primaria a reusit sa monteze doar sase lampi alimentate cu energie solara. Din cauza crizei financiare, autoritatile incearca sa faca economii.

Desi becurile ecologice consuma energie la jumatate fata de un bec normal, edilul Nicolae Dragu spune ca inlocuirea celor vechi ajunge la un milion de euro.

In urma cu doua luni, oficialii Primariei au hotarat sa monteze sase lampi cu becuri ecologice. In principiu, acestea au fost montate pentru a se verifica daca dau randament si chiar se merita banii investiti. “Am pus sa vedem daca sunt bune si daca putem economisi bani. Lampile consuma mult mai putin si am facut o investitie buna”, a spus Picu Sisman, viceprimar.

Doua lampi sunt amplasate in fata Primariei, doua in Piata Big si doua in Parcul Central. Acestea se incarca cu lumina razelor soarelui, fiind racordate la un panou solar cu baterii. Toata energia care se acumuleaza in cursul zilei se consuma pe timpul noptii.

6 lampi, 2.400 de euro

Cele sase lampi au costat 2.400 de euro, o suma rezonabila tinand cont de economia pe care o face Primaria.

In anul 2011, autoritatile au in plan montarea mai multor becuri ecologice pentru ca sunt cele mai convenabile, dar si pentru ca au consum mic. ” Sunt foarte importante pentru orasul nostru si cel mai multumitor este faptul ca reusim sa mai folosim niste bani din economia pe care o facem pentru alte lucrari”, a spus edilul orasului Nicolae Dragu.

Primele zone care vor beneficia de aceste becuri ecologice, de anul viitor, sunt: faleza, strada Cornisei, Varianta Nord, Chiciu si intrarile in oras.

Treptat, astfel de becuri vor impanzi tot orasul, dar intai se amplaseaza in zonele centrale si foarte circulate. ” Deocamdata am in plan sa pun in tot orasul, dar nu sunt bani. Am sa incerc sa le instalez, incetulcu incetul, de la inceputul anului viitor pentru ca sunt excelente”, a mai adaugat primarul Nicolae Dragu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente