Calatoreste verde!

travel-green.jpgLa fel cum cea mai lunga calatorie incepe cu un pas, salvarea planetei poate incepe cu o persoana: tu!

Fiecare persoana care vrea sa fie turist eco-constiincios trebuie sa respecte natura si sa caute cai pentru a reduce impactul asupra ei. Aceasta se dobandeste prin alegeri responsabile si constientizarea faptului ca doar cativa pasi simpli pot avea o importanta majora.

Calatoreste cat mai mult cu avionul!

Avioanele folosesc mai mult combustibil la decolari si aterizari. Aceasta inseamna ca o calatorie lunga, care te va duce direct la destinatie, emite mai putin CO2 decat o calatorie scurta.

Foloseste toaletele din aeroport!

Trasul apei in toaleta avionului, la 9, 144 metri deasupra pamantului, consuma aproape un sfert de litru de combustibil, suficient pentru a mai zbura inca 9, 650 metri. Asa ca, asigura-te ca ai folosit toaleta din aeroport inainte de fiecare zbor.

Nu calatori noaptea!

Conform unui studiu realizat de Universtatea Reading, norii creati de avioanele cu reactie inmagazineaza mai multa caldura noaptea decat ziua. Zborurile de zi sunt mai putin daunatoare, decat cele de noapte, in ceea ce priveste incalzirea globala.

Navigheaza!

Navigatul iti permite sa aduni o gramada de oameni intr-un loc, fara a disturba mediul inconjurator, ca atunci cand ii cazezi si le oferi hrana intr-un hotel. Oricum, calatoriile indelungate pe mare sunt daunatoare imprejurimilor daca nu detii o ambarcatiune de noua generatie- construita dupa noile standarde strict stabilite, garantand eficienta energiei si un bun management al reziduurilor- si dc navighezi in preajma coralilor sau a altor vietuitoare marine sensibile. Asa ca ar trebui sa alegi sa calatoresti pe o ambarcatiune mica cu o capacitate de pana in 100 de pasageri. Acestea sunt mai putin daunatoare mediului inconjurator.

Pe de alta parte, barcile cu panze sunt cea mai buna alegere. Ar mai fi loc pentru imbunatatiri in aceasta industrie, in ceea ce priveste controlul asupra deversarii gunoaielor in apa.

Sursa: GreenBlog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *