Caldura ajuta vanzarile de energie, dar duce pe minus afacerile furnizorilor de gaze

Iarna neobisnuit de blanda si canicula din aceasta vara au despartit segmentul furnizorilor de utilitati in doua tabere: comerciantii cu gaze naturale si-au vazut afacerile reduse, in timp ce furnizorii de energie se pregatesc pentru afaceri record.

Compania E.ON Gaz Romania, care asigura alimentarea cu gaze a aproape jumatate din populatia tarii racordata la reteaua de distributie, a inregistrat o scadere a cifrei de afaceri de aproximativ 12% fata de primele sase luni ale anului trecut pana la un nivel de 1,3 mld. lei (381 mil. euro). Pana la inchiderea editiei, Distrigaz Sud, cealalta companie de furnizare si distributie a gazelor naturale, nu a precizat rezultatele financiare obtinute in primul semestru al anului.

Practic, procentajul de scadere al afacerilor E.ON Gaz Romania este similar cu cel de crestere de aceasta data al afacerilor principalilor furnizori de energie electrica. Astfel, Electrica Muntenia Sud, compania care alimenteaza Capitala, a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de 810 mil.

Citeste articolul Caldura ajuta vanzarile de energie, dar duce pe minus afacerile furnizorilor de gaze integral in Ziarul Financiar

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente