Campania „Eu Iti Dau Oxigenul”

93_big.jpg

Sambata, 18 octombrie a avut loc campania Eu Iti Dau Oxigenul prin care s-a dorit sensibilizarea populatiei asupra importantei verdetei in orase si impactul acesteia asupra calitatii vietii cotidiene.

Actiunea a fost sustinuta de Rotaract prin intermediul a 19 cluburi din 15 orase din Romania si Republica Moldova: Bacau, Barlad, Baia Mare, Bucuresti, Chisinau, Constanta, Iasi, Pitesti, Resita, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Vaslui.

800px-embernov.jpg

La Iasi, pe copacii din dealul Copoului au fost lipite benzi adezive cu inscriptia „EU Itit Dau Oxigenul”. In weekend, Copou se aglomereaza, tineri, bunici,copii, parinti, cu totii vin sa se plimbe sau sa se relaxeze pe banca in unul dintre cele mai frumose si mai vechi parcuri din Iasi.

Toti cei care se plimbau intre parcul Copou si parcul Expozitiei observau copacii, unii se opreau si citeau, altii dadeau din cap afirmativ si discutau despre aceasta initiativa, pe scurt evenimentul nu a trecut neobservat iar trecatorii nu au ramas indiferenti. Dealul copoului este una din cele mai verzi si mai frumoase zone ale Iasului, aici gasesti, Casa Pogor,Colegiile Eminescu si Negruzzi, prima universitate din Romania, A.I. Cuza, parcul Copou si teiul lui Eminescu, parcul Expozitiei, gradina Botanica, Biserica Sfintii 40 de Mucenici, unde a slujit povestitorul Ion Creanga.
800px-teiul_lui_eminescu.jpg
Aceasta zona a fost ocolita de „oamenii de afaceri” ,de mall-uri si de cladirile de birouri iar noi iesenii speram ca nepotii nostri sa aiba sansa sa vada Copoul lui Eminescu si a lui Creanga cu verdeata si copaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *