Campania „Locul deseurilor nu este in casa” revine in forta din 19 martie

Campania "Locul deseurilor nu este in casa" revine in forta din 19 martie

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec anunta relansarea campaniei de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) realizata in parteneriat cu autoritatile locale – „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”

Resita „deschide balul”, caci in acest week-end aici va avea loc prima actiune din sezonul 2011. Realizata, ca de obicei, in parteneriat cu Primaria, actiunea se va desfasura atat in municipiu cat si in comunitatile din Calnic, Terova, Cuptoare, Secu, Doman si Moniom. Cele 15 puncte de colectare, din zona deservita de Centrul de colectare realizat in parteneriat cu Primaria din Resita, vor functiona sambata 19 martie, intre orele 10.00-15.00.

Locuitorii pot depune DEEE in urmatoarele locatii:

Calnic – Caminul Cultural
Secu – Caminul Cultural
Cuptoare – Caminul Cultural
Terova – Caminul Cultural
Doman – In curtea fostului atelier
Moniom – Caminul Cultural
Scoala Generala Nr.7
Parc Siderurgistului
Scoala Generala Nr.8
Grupul Scolar Tehnic
Liceul Traian Lalescu
Scoala Generala Nr.9
In centru – Vis-a-vis Biserica Sf Arhangheli Mihail si Gavril
Pta Republicii – Muncitoresc – container RoRec
Piata Resita Sud – Parcul din in spatele Garii

Pentru preluarea de la domiciliu a echipamentelor mari sau voluminoase, resitenii pot suna la telefoanele: 0255. 212.620 – interior 29 / 0255. 210. 258 sau 0728.22.22.34, pana sambata la ora 14.00.

Toti cei care vor depune DEEE in cadrul acestei actiuni vor putea participa la o tombola cu premii Albatros: 5 combine frigorifice clasa A+, 15 aspiratoare si 15 cuptoare cu microunde. Tombola cu premii va avea loc in sala de sedinte a Primariei Resita, luni 21 martie, la ora 11.00

Partenerii actiunii sunt Alf Electrocasnice, SCPrescom SA si organizatia de voluntari Bike Attack. Ca de fiecare data un aport foarte important in reusita unei astfel de initiative il au elevii voluntari, Grupul Tehnic Scolar Resita fiind si de aceasta data alaturi de organizatori.

Cu sprijinul:
PRESCOM S.A
Grupul Scolar Tehnic Resita

Programul din acest an se va desfasura alaturi de primarii in toate judetele tarii, incepand din aceasta luna si pana la sfarsitul anului. Anul trecut, in numai trei luni, campania a inregistrat rezultate apreciate ca fiind pozitive atat de catre cetateni cat si de autoritatile locale: 40 de actiuni in 200 de localitati, la care care au participat peste 11.500 de deponenti, ce au adus spre reciclare circa 19.000 de echipamente vechi. Toate acestea inseamna aproximativ 244.000 kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice ce au luat calea reciclarii conform standardelor europene de mediu.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *