Campania nationala “Recicleaza cu ECOTIC!”

Campania nationala "Recicleaza cu ECOTIC!"
Campania nationala “Recicleaza cu ECOTIC!”

Campania nationala “Recicleaza cu ECOTIC!” organizata de Asociatia ECOTIC si ECOTIC BAT este in plina desfasurare. Premiile campaniei sunt 6 tablete electronice si doua vouchere in valoare totala de 750 euro.

Aceasta campanie este adresata organizatiilor publice si companiilor private, promovand astfel un serviciu gratuit pus la dispozitie de organizatori si anume preluarea gratuita a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a deseurilor de baterii si acumulatori portabili.

In cadrul acestei campanii pot participa institutiile publice precum si companii private din Romania care detin DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) si DBA (deseuri de baterii si acumulatori portabili) si care solicita Organizatiei ECOTIC ridicarea acestor deseuri pana in data de 25 Noiembrie 2014.

Institutiile publice si companiile private se pot inscrie in Campania “Recicleaza cu ECOTIC!” prin transmiterea unei comenzi de ridicare a deseurilor mentionate mai sus la adresa de e-mail logistica@ecotic.ro. Comenzile minime pentru inscrierea in aceasta campanie sunt in cazul DEEE de 150 kg, iar in cazul DBA de 3 kg.

Prin mesajul campaniei, Asociatia ECOTIC si ECOTIC BAT doresc sa contribuie la modelarea comportamentului tuturor angajatilor companiilor in directia unei reciclari corecte a deseurilor, responsabilizarea persoanelor juridice privind interactiunea cu mediul inconjurator, constientizarea faptului ca printr-o colectare selectiva si predarea deseurilor catre un circuit corect de reciclare se limiteaza impactul negativ asupra mediului si se reutilizeaza materii prime secundare in procese de fabricatie pentru produse noi, diminuand astfel amprenta de carbon a noilor produse.

Marele premiu pentru DEEE se va acorda companiei sau institutiei care va preda in total cea mai mare cantitate de DEEE in cadrul campaniei. Firma/institutia desemnata castigatoare va beneficia de un voucher in valoare de 500 EURO pentru achizitia unor plante ornamentale pentru birouri.

Marele premiu pentru DBA va fi acordat companiei sau institutiei care va preda cea mai mare cantitate de DBA in cadrul campaniei. Acest premiu va consta intr-un voucher in valoare de 250 EURO (fara TVA) pentru achizitii de plante ornamentale pentru birouri.

In plus, se vor acorda si alte premii, prin tragere la sorti:

  • 3 tablete acordate companiilor si institutilor participante si validate din punct de vedere al cantitatilor minime de DEEE predate in campania “Recicleaza cu ECOTIC”!
  • 3 tablete acordate companiilor si institutilor participante si validate din punct de vedere al cantitatilor minime de DBA predate in campania “Recicleaza cu ECOTIC”!

In data de 9 decembrie 2014 va avea loc tragerea la sorti pentru desemnarea castigatorilor tabletelor, iar pe 10 decembrie 2014 vor fi anuntati oficial castigatorii Marilor premii. Decernarea premilor se va face in cadrul “Galei Premilor pentru un Mediu Curat!” 2014.

Mai multe detalii legate de campanie, cat si regulamentul concursului sunt disponibile aici www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/recicleaza_cu_ecotic.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 390 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 7 ani de activitate. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.rope pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre ECOTIC BAT SRL:

ECOTIC BAT SRL este o organizatie autorizata de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice prin Licenta de operare cu nr. RO B&A 002/2012 in vederea indeplinirii responsabilitatilor de colectare si reciclare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili. ECOTIC BAT SRL utilizeaza experienta si expertiza organizatiei ECOTIC pentru a dezvolta o infrastructura de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili. Acest fapt faciliteaza realizarea tintelor pentru cei peste 150 producatorii afiliati si in acelasi timp, sa asigure derularea operatiunilor de tratare, reciclare si eliminare a DBA intr-o maniera care sa nu afecteze negativ mediul inconjurator si sanatatea oamenilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente