Campanie de colectare a DEEE, IN 40 de localitati din judetul Bistrita-Nasaud

0
314
Colectare deseuri electrice si electronice in Constanta
Colectare deseuri electrice si electronice in Constanta
Campanie de colectare a DEEE, IN 40 de localitati din judetul Bistrita-Nasaud

Peste 8 tone au fost deja colectate de pe Valea Salautei

O ampla campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), din 40 de localitati din Bistrita-Nasaud, a debutat in aceasta saptamana, urmand sa se deruleze pana in 19 mai. Campania este organizata de catre Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, cu sprijinul reprezentantilor sistemului national de gestionare a DEEE, respectiv Asociatia Ecotic si SC Bene International.
“Beneficiind de implicarea deosebita a primarilor comunelor Romuli, Telciu si Cosbuc, in primele trei zile ale campaniei s-au colectat circa 8 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice, cifra reprezentand circa 1 kg/cap de locuitor. Legislatia romaneasca prevede o tinta nationala de 4 kg/cap de locuitor/an, precum si obligatia autoritatilor adminstratiei publice locale de a organiza colectarea DEEE cu o frecventa trimestriala. Exemplul comunelor mentionate mai sus va trebui urmat si de catre reprezentantii primariilor celorlalte comune implicate in campanie”, precizeaza directorul executiv al APM BN, Stefan Muresan.
Organizatorii campaniei isi propun, in primul rand, sa vina in sprijinul administratiilor publice locale care au rolul de a sustine colectarea selectiva a deseurilor in unitatile teritorial-administrative pe care le reprezinta. Detinatorii de astfel de deseuri din orasele si comunele in care se desfasoara aceasta campanie au ocazia, in premiera, de a preda DEEE pe care le detin catre un reciclator specializat, evitandu-se astfel abandonarea acestora in spatii neautorizate sau amestecarea cu deseurile menajere, mai ales ca pot contina materiale si substante periculoase (uleiuri, freoni, metale grele s.a.). Predarea acestor deseuri nu presupune costuri pentru detinatorii acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.