Campanie de colectare a deseurilor electrice din birouri

0
453
Campanie de colectare a deÅŸeurilor electrice din birouri
Campanie de colectare a deseurilor electrice din birouri
Campanie de colectare a deseurilor electrice din birouri
Campanie de colectare a deseurilor electrice din birouri

Ecotic, organizatia colectiva de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 300 producatori asociati, a pornit o campanie de colectare a „monstrilor” din birourile companiilor si institutiile din Romania.

Sub numele „Scoate monstrii din birou”, campania se desfasoara in perioada 18 noiembrie – 31 decembrie 2010, interval in care companiile pot sa renunte la DEEE-uri cerand ca acestea sa fie preluate pe site-ul campaniei.

„Plecand de la premisa ca echipamentele scoase din uz se transforma in timp in -monstri- care dezvolta medii nocive si atenteaza la sanatatea celor din jur, conceptul campaniei are in centrul sau schimbarea de atitudine in randul reprezentantilor companiilor si institutiilor carora ne adresam”, a declarat Valentin Negoita, presedintele Ecotic.

Campanie concurs

Companiile si institutiile care vor participa la campanie vor fi inscrise automat la o tragere la sorti, programata sa aiba loc la finalul proiectului. Cantitatea minima pentru predare este de 150 kg DEEE, organizatiile participante primind la fiecare 20 de kg de deseuri predate o inscriere la tragerea la sorti.

Eforturile participantilor vor fi recompensate atat la nivel de angajat, cat si la nivel de companie; astfel, in timp ce fiecare premiu castigat de o entitate juridica implica si un premiu motivational pentru cel responsabil de efectuarea comenzii de preluare a DEEE-urilor, unitatile desemnate castigatoare vor fi recompensate cu cate un set de laptopuri (20 de laptopuri pentru locul I, 10 laptopuri pentru locul II, 5 laptopuri pentru locul III si mentiuni ce insumeaza 15 laptopuri) sau echivalentul acestora in alte echipamente IT.

De asemenea, organizatiile participante in cadrul campaniei „Scoate monstrii din birou” vor fi inscrise automat la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, eveniment ce va fi organizat de catre ECOTIC in prima jumatate a lunii decembrie si in cadrul caruia vor fi premiate cele mai reusite proiecte implementate de companii, organizatii si institutii in 2010, in domeniul protectiei mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.